США надали Україні сотні снарядів для HIMARS, які мають дальність 80 км – Пентагон

Після прийняття рішення військова допомога починає транспортуватися в Україну “впродовж днів”

США підготували 200 українських воїнів для застосування ракетних артилерійських систем HIMARS. Також Пентагон заявив про постачання снарядів GMLRS для HIMARS, які можуть вражати цілі на відстані до 80 км. Про це повіодомив голова Об’єднаного комітету начштабів США генерал Марк Міллі після засідання Контактної групи з оборонної підтримки України (“Рамштайн-4”), пише УНІАН.

“Ми продовжимо поставки озброєння, якого потребують українці для захисту їхньої батьківщини і стримування російської агресії”, – сказав Міллі.

Він наголосив, що українці ефективно застосовують HIMARS

“Ці удари неухильно знижують російську здатність здійснювати поставки їхнім військам, командувати і контролювати їхні війська і проводити їхню незаконну агресивну війну”, – сказав Міллі.

“Станом на сьогодні ми поставили в Україну дванадцять HIMARS. Це частина більш ніж 20 таких систем, які Сполучені Штати та їхні союзники зобов’язалися передати. Також близько 200 українців пройшли підготовку для HIMARS. І ця підготовка продовжується для більшої кількості”, – наголосив американський офіцер.

Марк Міллі та міністр оборони США Ллойд Остін зазначили, що в Україну відправлено сотні снарядів GMLRS для HIMARS для ураження цілей на відстані до 80 км.

За словами генерала Міллі, після прийняття відповідного рішення військова допомога починає транспортуватися в Україну “впродовж днів”.

“У середньому від 48 до 72 годин до вихідного постачання”, – сказав Міллі і завуважив, що озброєння потрапляє у руки українців на полі бою приблизно через тиждень.

Ллойд Остін підтвердив, що США вже надали Україні 12 систем HIMARS.

“Ми налаштовані відправити більше боєприпасів для HIMARS і високоточні керовані артилерійські снаряді та іншу життєво важливу підтримку”, – сказав Остін.

Крім того, як стало відомо, Литва передасть Україні додаткові бронетранспортери та боєприпаси. Литовська армія також готова допомогти навчати українських солдатів.

Від початку повномасштабної війни Вільнюс надав Україні ПЗРК Stinger, протитанкову зброю, бронежилети та шоломи, крупнокаліберні міномети, стрілецьку зброю, боєприпаси, тепловізори, антидронові рушниці, радари та низку іншого озброєння й техніки. Зокрема, й безпілотник Bayraktar із боєприпасами, кошти на який збирали всією країною.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *