Обпечено 45% тіла: хлопчика, який постраждав від ракетного удару у Вінниці, лікуватимуть у Німеччині (Відео)

До Вінниці зі Львова Ромчик із мамою приїхали відвідати рідних

За життя 7-річного Романа Олексіва, який постраждав під час ракетного обстрілу у Вінниці, боротимуться німецькі медики. У хлопчика опіки 45% тіла та уламкові поранення. В день атаки на місто хлопчик із мамою приїхали у приватну клініку на консультацію. Його мама загинула.

До Вінниці зі Львова Ромчик із мамою приїхали відвідати рідних. Заодно записалися на консультацію у приватну клініку. Батько залишився вдома, у Львові.

“Вони ще зранку написали, скинули фотографію, що зробили всі процедури і якраз їдуть маршруткою в цю клініку. І після цього вже я телефонував, потім зв’язку вже не було”, – каже батько потерпілого Ярослав Олексів.

Того дня окупанти вдарили ракетами по центру Вінниці. Поцілили і в будівлю з офісними приміщеннями, де розташовувався діагностичний центр, куди в той час на консультацію до лікаря прийшов 7-річний Ромчик разом із мамою. У приміщенні зайнялася велика пожежа. З охопленого вогнем приміщення рятувальники витягли хлопчика живим та у свідомості із сильними опіками тіла та уламками рашистської ракети в голові. Свого сина Ярослав знайшов у вінницькій лікарні.

“Найгірше – це опіки лиця, все лице опалене, руки, ноги теж опалені, але на ньому був байковий светрик, який його врятував, бо грудна клітка і спина не обпечені. Штани були синтетичні і його пекло”, – додав Ярослав Олексів.

Три дні тому, за результатами ДНК-експертизи, Ярослав дізнався про смерть 29-річної дружини Галини.

“Бачу по її карточці, що вона 10:20 оплатила всі послуги в цій клініці. І скоріше за все, вони там сиділи і чекали. Можливо, малий десь гуляв і його відкинуло більше, стався вибух і її закинуло десь, і згоріла. Там всі ті люди, яких знайшли, вони були від хвилі просто згорілі, так, що впізнати було неможливо. Була частина такої рожевої тканини, вона була в такій курточці рожевій, ну і, мала брекети, по цьому теж виявили”, – пригадує батько потерпілого.

Першу допомогу Ромчику надали у вінницькій лікарні, потім пацієнта транспортували до Львова. Нині хлопчик у тяжкому стані. Обпечені 45% тіла, ще 35% – внутрішні опіки.

“Ті опіки, які зачіпають усі тканини, до кістки. Загальний стан дитини тяжкий, бо площа поверхні опіків дуже велика і це ускладнює всі загальні картини лікування. Але найгірше те, що було це важкі опіки дихальних шляхів, комбінована травма, опікова інфекційна, це все погіршує ситуацію в рази”, – наголосив завідувач анестезіології та інтенсивної терапії Ярема Безніско.

Зі львівської лікарні постраждалого від ракетного обстрілу Романа евакуювали до Німеччини. На хлопчика чекає ще кілька оперативних втручань, пересадка шкіри та пластичні операції.

За п’ять місяців повномасштабної війни львівські медики допомогли п’яти тисячам постраждалим через війну. Це діти й дорослі з мінно-вибуховими, уламковими пораненнями та тяжкими опіками.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Читайте також: У Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою, яка загинула внаслідок ракетного обстрілу

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *