рф невдовзі вичерпає свій потенціал і Україна отримає шанс завдати удару у відповідь – керівник MI6 (Відео)

“Так чи інакше, росіянам доведеться зробити паузу”, – впевнений очільник британської розвідки

Вже найближчим часом росія вичерпає свій потенціал в Україні. І це дасть Україні ключову можливість завдати удару у відповідь.

Про це під час виступу на безпековому форумі Інституту Аспена заявив голова розвідки Великої Британії Річард Мур, передає “5 канал“.

На його думку, наступні кілька тижнів окупантам буде ще важче постачати живу силу на фронт. Голова МІ6 наголосив, що росія зазнала фатальної помилки в Україні. За 5 місяців повномасштабної війни загарбники захопили лише незначні території – при цьому багато поселень вони просто стерли у попіл.

“Гадаю, у них вичерпаються сили. За нашими оцінками, наступними тижнями росіянам стане дедалі важче забезпечувати поставки живої сили й матеріалів. Так чи інакше, їм доведеться зробити паузу. Це дасть змогу українцям завдати удару у відповідь. Їхній бойовий дух усе ще дуже високий, вони починають отримувати ще більше хорошого озброєння. Українцям важливо показати, що вони можуть бити у відповідь. Зокрема, щоб решта Європа бачила – Україна виграє цю кампанію”, – зазначив керівник служби розвідки Великої Британії Річард Мур.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Тим часом видання Foreign Policy із посиланням на західних посадовців повідомляє, що наступного року кремль може організувати ще один повномасштабний наступ на Україну, аби захопити Одесу та відрізати Київ від Чорного моря. Тож зараз партнери повинні надати Україні всю необхідну зброю та навчити армійців, щоб цього не допустити. Водночас зазначають: наступ росіян на Донбасі зайшов у глухий кут.

Нагадаємо, раніше міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що війна підійшла до критичного моменту, коли росія розраховує протриматися довше за Україну – але це чергова помилка путіна.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *