“росіяни пізнали все те, про що ми їх попереджали” – Юрій Ігнат розповів, чому окупанти вже не залітають на підконтрольну Україні територію (Відео)

Він зазначив: були запеклі повітряні бої

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат обговорили, чому російські окупанти не залітають на підконтрольну Україні територію.

“Вони (ред. – російські окупанти) думали, що тут буде “легка прогулянка” в українському небі”, – сказав Ігнат.

“Власне вони (ред. – рашисти) попали на нас. Тобто, на Повітряні сили, на підготовлених до цього сценарію людей”, – розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ.

“Були повітряні бої. Це Київщина, Житомирщина, Сумщина, Харківщина. Це були запеклі повітряні бої. Але треба сказати, що ми на свої землі, ми – мається на увазі пілоти. Наші з величезною самопожертвою, самовіддачею, і гинули хлопці за це. І нагороджені посмертно золотими зірками героїв”, – зауважив він.

“Так само льотчики діяли разом із бойовим духом… Саме тоді росіяни і пізнали все те, про що ми їх попереджали напередодні… Ми неодноразово натякали у своїх повідомленнях, що “легкої прогулянки вам в українському небі не буде”, – наголосив Ігнат.

За даними Командування Повітряних сил ЗСУ, загалом від початку повномасштабного вторгнення рф українська авіація завдала по ворогу понад 1750 групових авіаударів, збито 221 ворожий літак і 188 вертольотів.

“От вам результат їхньої самовпевненості і недооцінки противника. Ми, своєю чергою, зараз прикриваємо те, що можемо. Тобто, повітряний простір на підконтрольній території. І вони (ред. – російські окупанти) вже 2,5 місяці змінили тактику. Бояться, що будуть збиті”, – підсумував Ігнат.

Дивіться повний випуск програми: 

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *