Стало відомо, коли призначать нових генпрокурора та голову СБУ

“Можливі й інші кадрові зміни”, – анонсував нардеп

Стало відомо, коли, імовірно, відбудеться призначення нового голови Служби безпеки України та нового генерального прокурора. Ці питання стоять першими на порядку денному найближчого пленарного засідання Верховної Ради, що має відбутися наступного тижня (25-31 липня).

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

“Наступного тижня та на найближчому пленарному засіданні буде призначено і нового голову СБУ, і нового генпрокурора України. Перші питання порядку денного. P.S. Можливі й інші кадрові зміни”, – написав він.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/yzheleznyak/2016″]

Нагадаємо, 17 липня, президент Володимир Зеленський відсторонив Венедіктову та усунув голову СБУ Баканова від займаних посад. Тоді таке рішення президент України пояснив тим, що в цих правоохоронних органах виявили чимало зрадників та колаборантів.

В Офісі президента заявили тоді, що про звільнення Венедіктової та Баканова говорити рано. І ухвалюватиметься воно за результатами службових перевірок та розслідування.

Попри це, вже ввечері 18 липня глава держави вніс до Верховної Ради проєкт постанови про звільнення голови СБУ. А згодом таке ж і про очільницю Офісу генпрокурора.

І вже 19 липня Верховна Рада звільнила Івана Баканова з посади голови СБУВенедіктову з посади генерального прокурора України.

Трохи пізніше голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що Венедіктову чекає призначення на дипломатичному фронті.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *