Найбільший порт Європи повністю зупинив контейнерні перевезення до росії

Обсяги перевалки контейнерів у порту Роттердама за перше півріччя впали майже на 9%

Найбільший контейнерний порт Європи в Роттердамі оголосив про повну зупинку контейнерних перевезень до росії та з неї. Про це йдеться на сайті підприємства за підсумками першого півріччя 2022 року.

“У багатьох сегментах війна в Україні призвела до суттєвих змін. Наприклад, імпорт як ЗПГ, так і вугілля дуже сильно зріс як альтернатива російському газу, постачання якого трубопроводами зменшилось. Контейнерні перевезення до росії та з росії призупинилися”, – заявили в порту.

Обсяги перевалки контейнерів у порту Роттердама за перше півріччя впали майже на 9%. До цього призвели не тільки санкції проти росії, а й також вузькі місця у глобальній логістиці та часткова переорієнтація перевізників на менші порти.

Водночас перевалка вугілля зросла на 30% до 14,6 млн тонн, а зрідженого природного газу – на 46% до 5,4 млн тонн.

Нагадаємо, у Стамбулі на сьогодні заплановане підписання угоди про створення “зернового коридору” через Чорне море для вивезення українського врожаю. У МЗС України наголосили, що делегація підтримає рішення про розблокування портів лише в разі гарантій безпеки для південних регіонів країни.

Тим часом у Мінагрополітики розповіли про “план Б” порятунку українського врожаю, якщо порти не розблокують.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *