З так званої “днр” звільнили 32 водії-волонтери, які перебували в полоні

Волонтерів понад 3 місяців утримували на території СІЗО в окупованій Оленівці

32 полонені водії-волонтери, які возили гуманітарну допомогу з Запоріжжя до Маріуполя, були визволені з полону так званої “днр”. Про це повідомила голова правління “ZMINA. Центр прав людини” Тетяна Печончик.

Вона розповіла, що більш як три місяці полонених незаконно утримували на території колишнього СІЗО №120 в окупованому селі Оленівки на Донеччині.

Також вона зазначила, що родичі полонених довгий час мовчали про це, бо боялись, що зайвий розголос може зашкодити.

“До затриманих застосовували тортури, камери були переповнені, їжі та води не вистачало, а від в’язнів вимагали грошей, щоб “покращити умови перебування”. Там їх збиралися судити за “законодавством” т.зв. “ДНР” за частиною 2 статті 233 (“Участь у терористичному угрупуванні”), яка передбачає позбавлення волі строком від 5 до 10 років та штраф”, – написала Печончик.

У списку волонтерів, яких намагалися звільнити, було 33 імені. 15 липня стало відомо про звільнення 32 водіїв-волонтерів. Один з них, Сергій Тарасенко, досі перебуває в полоні.

Нагадаємо, раніше у ГУР розкрили подробиці визволення 5 полонених з окупованої Херсонщини

Нагадаємо, загалом у російських в’язницях перебувають понад 2500 захисників з “Азовсталі”, такі цифри раніше називав президент. 95 із них повернулися додому минулого тижня. То був найбільший обмін від початку повномасштабної війни, загалом в Україну повернули 144 військовополонених. Більшість мають складні поранення.

Читайте також: Тайра: “Шансів повернутися з полону був 1%” – перше ексклюзивне інтерв’ю

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *