Стало відомо, чи постраждало зерно внаслідок ракетного удару по Одеському порту та чи продовжить Україна угоду про експорт

Україна не довіряє росії, але довіряє партнерам

Сховище із зерном в Одеському морському торговому порту не постраждало під час удару російськими ракетами вранці 23 липня. Про це повідомила начальниця координаційного прес-центру Сил охорони та оборони півдня Наталія Гуменюк у коментарі журналістам, передає “УНІАН“.

“Очевидно, що метою ворога було потрапляння саме в Одеський морський торговельний порт. Чотири ракети типу “Калібр” були спрямовані саме в цьому напрямку. Дві з них були збиті силами ППО, дві влучили в об’єкти інфраструктури самого порту. Було попадання у насосну станцію”, – зазначила вона.

За словами Гуменюк, попередньо, постраждалих немає, як і значних руйнувань у портовій інфраструктурі. При попаданні ракет виникла незначна пожежа, яку незабаром загасили рятувальники, додала Гуменюк.

Як повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook, Україна продовжить готуватися до запуску експорту аграрної продукції через Чорне море, незважаючи на ракетний обстріл рф.

“Сьогодні Росія завдала ракетного удару по території Одеського порту, тим самим черговий раз показавши світу свої справжні наміри. За останні місяці ракетні удари по об’єктах інфраструктури стали другою, а іноді навіть першою ціллю ворога. Щодня десятки ракет спрямовуються на залізницю, мости, нафтосховища, порти. Це не зупиняє нашу роботу і наш спротив. Залізничники, автодорожники та портовики щодня, як і вся країна, працюють в умовах військової агресії. І ніхто з нас не планує зупинятися — адже саме цього хоче окупант, зруйнувати інфраструктуру, знищити економіку, тим самим послабивши армію”, – написав він.

Кубраков додав, що ми не довіряємо росії, але довіряємо нашим партнерам.

“Ми не довіряємо росії, але довіряємо своїм партнерам та союзникам, саме тому Ініціатива про безпечне транспортування зерна та харчових продуктів з українських портів була підписана з ООН та Туреччиною, а не з росією. Цей документ не був жестом “доброї волі”, але результатом роботи Збройних Сил України, які звільнили острів Зміїний. Що своєю чергою стало можливим завдяки підтримці наших союзників, які надають нам сучасну та ефективну зброю для захисту берегової лінії. Документ було підписано на українських умовах – жодних росіян у територіальних водах України, жодних поступок щодо санкцій. Як і завжди ми довіряємо Військово-морським Силам, ЗСУ і всім силам оборони, які готові давати відсіч окупантам. Вчора ніхто не підписав угоду про капітуляцію рф, війна не закінчилася, як хтось собі вирішив. Ми продовжуємо технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції з наших портів”, – підсумував міністр.

Як повідомляв 5.UA, ранком суботи, 23 липня, росія завдала масованого ракетного удару по Одеському морському торговому порту. Обстріляли саме ту частину інфраструктури, де знаходилося зерно, підготоване до відправки на експорт.

Напередодні в Стамбулі були підписані угоди щодо розблокування українських портів та експорту зерна Чорним морем. Було укладено дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі.

Але, як бачимо, росіяни не збираються дотримуватись домовленостей. У МЗС наголосили, що цим обстрілом “путін плюнув в обличчя Ердогану та Генсеку ООН”. Адже рашисти вгатили саме в ту частину Одеського порту, де знаходилося підготовлене до відправки зерно.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *