Борис Джонсон потренувався з бійцями ЗСУ на полігоні у Британії: як це було (Відео)

Джонсон стріляє з автомата, відпрацьовує правила вуличного бою, кидає гранату і відточує маневри разом із військовими

Тримає в руках кулемет, цілиться з NLAW і кидає гранату. Прем’єр Великої Британії Борис Джонсон долучився до тренувань українських армійців, які проходять вишкіл під керівництвом британських солдатів. Навчання відбуваються на об’єктах міноборони Британії: Сполучене Королівство забезпечує наших армійців одягом, спорядженням та зброєю. 

“Я хочу, щоб ви знали: народ Великої Британії підтримує народ України, підтримує вас у цій боротьбі. Я цілком переконаний, що ви можете перемогти, і ви переможете!”, – сказав Джонсон.

У камуфляжі й плече до плеча з українськими шевронами. Прем’єр Британії Борис Джонсон стріляє з автомата, відпрацьовує правила вуличного бою, кидає гранату і відточує маневри разом із військовими. Глава британського уряду навідав українських солдатів, які проходять вишкіл у Північному Йоркширі. Армійців ЗСУ тренують понад тисяча фахових британських інструкторів. Вчать поводитися із західною технікою, надавати першу допомогу на полі бою й вести патрулювання.

“Я зустрівся з чотирма сотнями українських солдатів, яких тренують наші військові, готують їх до того, щоб повернутися й воювати в Україні. Вишкіл українських армійців – частина нашого великого зобов’язання. Ми хочемо навчити понад 10 тисяч за чотири наступні місяці. Це на додачу до збройної підтримки українців”, – додав  прем’єр Великої Британії.

А це, зокрема, майже 7 тисяч одиниць протитанкової зброї, 120 броньованих машин та реактивні системи залпового вогню, які вже смалять окупантів та змінюють ситуацію на полі бою.

“Ми сподіваємося, що Україна зламає хід цієї війни і почне відбивати напад путіна. Я знаю, що зрештою український народ досягне успіху. Я знаю, що Збройні сили України досягнуть успіху. Я дуже пишаюся тією роллю, яку зіграла Велика Британія. Але зрештою, все це завдяки героїзму й мужності українських військових”, – підсумував Борис Джонсон.

Читайте також: Відставка Бориса Джонсона: які наслідки для України і хто його замінить

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *