У вітчизняному МЗС відреагували на заяву Орбана про те, що “санкції проти рф не дієві, і Україна ніколи не виграє війну” (Відео)

Орбан пропонує вести з кремлем перемови й зосереджуватися не на перемозі, а на мирній угоді

Санкції проти росії ефективні, а всі заяви, які стверджують протилежне – класичний приклад російської пропаганди. Так у вітчизняному МЗС відповіли прем’єру Угорщини Віктору Орбану. Той заявив, що обмеження проти москви не спрацювали, а отже, Євросоюзу потрібна нова стратегія щодо війни в Україні, передає “5 канал”.

Так, Орбан пропонує вести з кремлем перемови й зосереджуватися не на перемозі, а на мирній угоді. При цьому переговори, на переконання угорського прем’єра, мають бути між росією та США, а не росією та Україною. Мовляв, “антиросійські санкції та постачання зброї Києву не працюють – це руйнує європейські уряди та веде до підвищення цін на енергетику”.

Прем’єр Угорщини вважає, що “Україна ніколи не виграє війну, бо російська армія має асиметричну перевагу”. У вітчизняному МЗС натомість нагадали Орбану, що якби санкції не були ефективні, то росія не намагалася б їх зупинити. А ціни на газ у Європі зросли не внаслідок санкцій, а через шантаж кремля. Речник відомства Олег Ніколенко дорікнув Орбану, що заяви про переговори з росією лунають на наступний день після того, як міністр закордонних справ Угорщини їздив до москви просити про більші обсяги поставок газу.

“Потрібна нова стратегія, яка має базуватися не на перемозі у війні, а на мирних переговорах та розробці гарної мирної пропозиції. Завдання Європейського Союзу зараз – не стояти на боці росіян чи українців, а стояти між росією та Україною. Мусимо визнати, що санкції не ослаблюють москву. Цілком очевидно, що війну не можна виграти таким штибом. Україна ніколи не виграє війну проти росії з американськими інструкторами та зброєю – просто тому, що російська армія має асиметричну перевагу”, – сказав Орбан.

Речник МЗС України Олег Ніколенко наголосив: “Санкції не похитнули росію – класичний приклад російської пропаганди. Санкції ефективні, вони суттєво зменшили здатність російської воєнної машини вести війну проти України. Надання Україні зброї рятує життя українців. Якби санкції і зброя були неефективні, у кремлі не задіювали би шалені ресурси для їхньої дискредитації, не намагалися би їх зупинити. Марно сподіватися, що поступки або задобрювання спонукатимуть кремль вгамувати свої агресивні апетити. Без миру та стабільності в Україні не буде миру та стабільності ні в Угорщині, ні в Європі загалом”.

Читайте також: Соратник Орбана заявив, що сумнівається в існуванні української культури та української нації

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *