Після заперечень на росії таки визнали удар по порту Одеси – але знову суперечать один одному

Пропагандисти не можуть домовитися – куди ж саме стріляла росія

Якщо ще вчора Москва запевняла міністерство оборони Туреччини, що непричетна до обстрілу одеського порту – то сьогодні вже визнає, що ракети були російськими. От тільки й тут московити продовжили незграбно брехати.

Депутат держдуми та пропагандист Євген Попов і офіційний представник мзс рф Марія Захарова назвали різні цілі удару.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Попов заявив журналістам “Бі-бі-сі“, що російська армія знищила ракетні системи “Гарпун”.

“Ми атакували військову інфраструктуру в одеському порту… Це ракети “Гарпун”. Вони базувалися в Одесі і ми їх знищили”, – сказав пропагандист.

Він вважає, що рф не порушила угоду щодо зернового коридору, а “просто зруйнувала військову інфраструктуру України – і зробить це знову”.

У свою чергу, Захарова у Telegram-каналі (посилання на цю гидоту давати не будемо) заявила, що російські ракети “Калібр” знищили “об’єкт військової інфраструктури одеського порту” – а саме український військовий катер.

Як повідомляв 5.UA, ранком суботи, 23 липня, росія завдала масованого ракетного удару по Одеському морському торговому порту. Обстріляли саме ту частину інфраструктури, де знаходилося зерно, підготоване до відправки на експорт.

Напередодні в Стамбулі були підписані угоди щодо розблокування українських портів та експорту зерна Чорним морем. Було укладено дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі.

Але, як бачимо, росіяни не збираються дотримуватись домовленостей. У МЗС наголосили, що цим обстрілом “путін плюнув в обличчя Ердогану та Генсеку ООН”. Адже рашисти вгатили саме в ту частину Одеського порту, де знаходилося підготовлене до відправки зерно.

У мережі вже з’явилося відео і фото наслідків обстрілу порту.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *