На Запоріжжі на виїзді з тимчасово окупованих територій перебуває понад тисячу авто: люди днями ночують на узбіччях (Відео)

За минулу добу росіянами було обстріляно цивільну інфраструктуру у семи територіальних громадах

Гучна ніч сьогодні була у Мелітополі. Як повідомляють місцеві жителі, тут пролунало кілька потужних вибухів. Їх відчули як у самому місті, так й у навколишніх селах. Про ситуацію на Запорізькому напрямку дізнавався кореспондент “5 каналу” Денис Розенков.

Як з’ясувалося, в селі Новобогданівка ЗСУ нанесли точний удар по залізничному полотну і переїзду. Тим самим було пошкоджено залізничну інфраструктуру, яка використовувалася окупантами для перевезення військової техніки та особового складу в напрямку Василівки та Токмака. Це значно ускладнює логістику ворога. За повідомленням місцевих жителів, лунали вибухи й засвідчено дим на аеродромі Мелітополя, який окупанти безуспішно намагаються відновити після атак ЗСУ.

Разом з тим, на тимчасово окупованих територіях залишається велика проблема із евакуацією населення. окупанти навмисно тримають людей на блок-пості у Василівці, не даючи можливості виїхати до обласного центру. За словами міського голови Мелітополя Івана Федорова, він разом із центральними органами влади робив звернення до ворожої сторони із проханням відкрити “зелений” коридор для евакуації населення. Втім, російська влада цинічно відповіла, що ніхто з мелітопольців не хоче виїжджати з міста і потреби в коридорі немає. 

“Сьогодні на блок-посту у Василівці скупчення вже понад тисячі машин. Виїхати із тимчасово окупованої території”, – зауважив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

От, як сказав Іван Федоров, в колоні на виїзд з тимчасово окупованих територій зараз перебуває понад 1200 авто. Більшість людей ночує на узбіччі дороги вже 5 діб. У літню спеку, без житла і нормальної їжі, без доступу до лікарні й “швидкої допомоги”. За останні 2 дні через такі нелюдські умови померло 4 людини. Окрім цього окупанти продовжують викрадати людей на ТОТ. За даними голови Запорізької військової адміністрації, окупанти викрадають підприємців, українських посадовців та їх родичів, активістів, та просто людей, які виступають проти дії загарбників.

“Більше 400 людей рано чи пізно ми всіх звільнимо”, – наголосив голова ЗОВА Олександр Старух.

Щодо військової ситуації на Запорізькому напрямку. За інформацією ГУНП у Запорізькій області за минулу добу росіянами було обстріляно цивільну інфраструктуру у семи територіальних громадах. Під щільним вогнем Гуляйполе, Оріхів, Григорівка, та Кам’янське. Маємо також чисельні повідомлення про пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури.

Читайте також: У Новій Каховці пролунали вибухи, ймовірно, ЗСУ знову завдали удару по мосту через Інгулець

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *