На фронті вони на вагу золота: у Львові переселенці та волонтери плетуть маскувальні сітки для ЗСУ – сюжет (Відео)

На сітки воїни чекають до трьох тижнів

На фронті не вистачає маскувальних сіток. Нині, такі захисні елементи на вагу золота, кажуть військовослужбовці. Сплетені залишки камуфляжних тканин ховають від ворожої розвідки позиції наших захисників та техніку. У волонтерських штабах, де плетуть сітки, черга на замовлення до 3 тижнів. Волонтери просять українців долучатися у своїх містах до плетіння, щоб наші воїни мали чим маскуватися від ворога.

Свою техніку та позиції бійці бригади тероборони намагаються ретельно маскувати від ворога. Позаду Максима бліндаж, схований під сіткою. Для ворога він непомітний.

“Маскувальна сітка вона є надважливим елементом, коли мова йде про те, щоб приховати наші позиції від ворожої розвідки. Можна нею накрити техніку, бліндаж, захисні споруди. Ворожа розвідка не спить, вони постійно вишукують наші позиції “, – каже військовослужбовець 103 бригади тероборони ЗСУ Максим.

На лінії фронту сплетені залишки камуфляжних тканини – на вагу золота, адже бережуть життя українських бійців.

Одна із сіток, сплетена руками 80-річної бабусі, з дня на день поїде на фронт. Вона не схожа на інші, але її маскувальний ефект воїни вже оцінили.

“Дуже великий попит, ще донедавна, коли були активні бойові дії, то не треба було, бо все горіло, сітки також і хлопці рухалися по лінії фронту, то не треба було, а зараз тижні 2 тому ми відчули, що попит сильно зріст і хлопці замовляють”, – розповідає волонтерка Леся Мальків.

На сітки воїни чекають до трьох тижнів. Щоб якнайшвидше забезпечити захисників необхідним, ці жінки плетуть сітки з самого ранку до пізнього вечора. Наталя приїхала з Херсону у квітні. Тимчасовий прихисток знайшла у містечку неподалік Львова. Поки її чоловік та син воюють, жінка волонтерить.

“Допомагаючи можу, якими своїми силами для того, щоб пришвидшити нашу перемогу і сітки плету, і перебираю одяг”, – наголосила переселенка з Херсону Наталя Абеліт.

Разом із переселенками сітки плетуть місцеві волонтерки. Робота кропітка. Одну із велетенських сіткок плестимуть щонайменше три дні.

“Ну ви бачите, ця сітка не дуже пристосована, вона рибацька, надто велика, тому основне завдання полягає, щоб якомога більше її заховати, ці ячейки. Кольори переважно всі такі природні, камуфляжні. Не можна застосовувати синього, білого, рябого, оскільки воно дуже видно”, – підсумувала жителька Львівської області Наталя Вібла.

Людей просять, хто має непотрібні речі камуфляжних відтінків, приносити у волонтерські центри та долучатися до плетіння сіток.

Марта Шикула, Євген Радіон, “5 канал”

Читайте також: Площею 900 квадратних метрів: у мережі показали маскувальну сітку, яку сплели волонтери

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *