На півдні загинув командир 28-ї ОМБр імені Лицарів Зимового походу Віталій Гуляєв – Порошенко

Саме 28-ма бригада зупинила просування рашистів на Миколаївщині

На південному фронті в суботу, 23 липня, загинув командир 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу полковник Віталій Гуляєв. Саме під його командуванням ОМБр зупинила просування російських військ на півдні України.

Про трагічну втрату повідомив Петро Порошенко на Facebook.

“Загинув Віталій Гуляєв. Це – добре знайома і дуже близька мені людина. Відчуваю особисту втрату і раптову порожнечу. Востаннє зустрічалися на півдні буквально пару тижнів тому. Тоді ми привезли хлопцям “гостинці”: пікапи, “Старлінки”, генератори. Так, наче це було вчора. Так, неначе й досі бачу і чую його”, – написав політик.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Він нагадав, що 25 лютого, на наступний день після повномасштабного вторгнення, “лицарі” під проводом полковника не дали “путіноїдами” висадитися десантом біля Коблевого, щоб далі йти на Миколаїв та Одесу. І плани кремля захопити весь південь України зазнали краху.

“Звертаюся до одеситів, міського голови Одеси, міськради. Підтримайте ініціативу нашої команди перейменувати одну з вулиць Одеси на честь полковника Гуляєва. Його бригада дуже багато зробила для захисту міста. І зробить ще більше. Віталій готувався до контрнаступу. Маємо продовжити його справу. Ще більше допомагати Збройним силам. Ще сильніше об’єднувати світ навколо України. Ще потужніше бити ворога, щоб вичистити його з української землі”, – закликав Порошенко.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський розповів, скільки українських військових гине щодня.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *