Віддали життя, але виконали завдання: на сході України загинули добровольці з США, Канади і Швеції

Побратими із ЗСУ помстилися за полеглих героїв

На лінії фронту в Донецькій області російські війська розстріляли з танка чотирьох іноземних добровольців, які боролися за Україну – Люка “Скайуокера” Лучишина і Брайана Янга зі США, Еміла-Антуана Руа-Сіруа з Канади та Едварда Селандера Патріньяні зі Швеції. Загибель захисників підтвердив командир Іноземного легіону Руслан Мірошниченко, пише “Обозреватель”. Як повідомляється, це сталося 18 липня.

За наявною інформацією, полеглі входили до складу Сил спецоперацій територіальної оборони ЗСУ. Їхній підрозділ базувався біля Сіверська, що на Донеччині. За словами Мірошниченка, іноземних бійців перекинули в с. Григорівка на північний захід від Сіверська, де вони мали зайняти вогневі позиції та очистити яр, у якому ворог працював над переправою через річку.

“Вони успішно впоралися, але наприкінці операції потрапили в засідку російських танків. Перший снаряд поранив Люка. Троє хлопців, Едуард, Еміль і Браян, відразу ж спробували допомогти Люку, надати першу допомогу й евакуювати його з цього місця. Потім другий снаряд убив їх усіх”, – цитує видання слова командир.

У Держдепі США підтвердили смерть двох американців, зазначивши, що надають їхнім сім’ям усю можливу консульську допомогу, пише видання.

Як повідомляється з посиланням на інформацію з офіційного звіту, іноземних бійців направили в цей район для посилення українських військ – і їх було обрано спеціально через їхні навички та досвід.

“Для виконання завдання було створено групу професіоналів, які мають відповідний досвід участі у війнах в Іраку та Афганістані. Два розвідники перевіряли територію, їх підтримувала кулеметно-гранатометна група на випадок бойового зіткнення та необхідності прикриття відходу розвідувальної групи, а також з метою завдання вогневого ураження противнику”, – цитує видання документ.

У міру просування групи вперед, зазначається у звіті, “група прикриття потрапила під сильний мінометний вогонь артилерії супротивника калібром 120 мм і більше, а також касетних боэприпасів”.

“Під час обстрілу було поранено Люка. Інші члени групи… надали йому необхідну першу допомогу. Скориставшись перервою між обстрілами, було ухвалено рішення про евакуацію до найближчого укриття. Під час транспортування, внаслідок прямого влучення танкового снаряда, Брайан, Едвард, Еміль та Люк отримали травми, несумісні із життям”, – констатували у звіті.

Далі українські кулеметники та військовослужбовці на бронетехніці зустріли росіян і зупинили їхнє просування.

“За підсумком двогодинного інтенсивного бою супротивник відступив із великими втратами”, – йдеться у висновку.

“Вони не ховалися, а шукали будь-якої можливості бути корисними, вони всі повністю зголосилися добровольцями і до кінця виконували свій бойовий обов’язок на передовій. Спокійно та з честю. Без пафосу, як справжні солдати”, – розповів командир.

Нагадаємо, на південному фронті в суботу, 23 липня, загинув командир 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу полковник Віталій Гуляєв. Саме під його командуванням ОМБр зупинила просування російських військ на півдні України. Про трагічну втрату повідомив Петро Порошенко.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *