Близько 250 тис. переселенців не отримали допомогу від держави: які причини і що робити – Верещук

Люди масово телефонують на “гарячу лінію” Мінреінтеграції

Майже 250 тис. внутрішньо переміщених осіб поскаржилися на те, що не отримали грошові виплати від держави, розповіла віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Вона пояснила, що стало причиною відсутності коштів, пише УНІАН.

За словами високопосадовиці, люди масово телефонують на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції з кризових питань “1548”.

“Багато людей скаржаться на те, що виплати або нараховані й не отримали, або подали заявку і не отримали жодного разу виплати”, – сказала вона.

За її словами, причиною затримки виплат передусім є те, що електронний сервіс держпослуг “Дія” передав не всі заявки в органи соцзахисту.

“Люди реєструвалися у “Дії”, “Дія” не передала на органи соцзахисту такі дані. І це десятки тисяч людей, які зараз скаржаться саме на те, що “Дія” не передала такі дані. Ми централізували такі виплати, Міністерство соцполітики їх виплачує. Але людей було майже 250 тисяч. 90 тисячам уже виплачено. Зараз решті ми допомагаємо, збільшуємо кількість комп’ютерів, програм”, – пояснила Ірина Верещук.

Крім того, деякі документи не були оформлені належним чином, але людей про це не попередили. Міністр рекомендує цим громадянам звернутися на “гарячу лінію” і повідомити про проблему.

Читайте також: Як майстриня з Києва робить прикраси з епоксидної смоли, а гроші віддає на допомогу ЗСУ – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *