ЗСУ “хімарснули” базу окупантів, а ще зламали логістику ворогу – чим відзначився 151-й день повномасштабної війни (Відео)

Станом на 151-й день повномасштабної війни мертвих росіян уже 39 520 осіб, нині уже 39 700

Ранок завершення п’ятого місяця повномасштабного вторгнення росії в Україну розпочався з повітряних тривог. Три російські ракети типу “Калібр” випустили з акваторії Чорного моря. У небі над Хмельниччиною їх перехопили сили протиповітряної оборони.

“Сьогодні ворог випустив ракети по території нашої області. Всі ракети збиті силами нашої ППО. За це їм велика подяка”, сказав голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Миколаєву на ранок знову дісталося. Московитські окупанти поцілили ракетами у приватне складське приміщення та кілька приватних підприємств. Виникла пожежа. Також росія зруйнувала ще одну українську школу у Миколаєві. А напередодні, під час обстрілу Корабельного району міста, уламки ракет влучили у квартири місцевих. Водночас сили спротиву не забарилися з відповіддю: знищили ворожу батарею зенітно-ракетних систем С-300.

“Серед ночі вкотре атакований Миколаїв. Ракетний удар 7 модифікованими ракетами з зенітно-ракетної системи С-300. Уражено об’єкти промислової та портової інфраструктури. Попередньо втрат немає. Решта інформації уточнюється. У відповідь нашими ракетно-артилерійськими підрозділами в ході виконання вогневих завдань знищено батарею ЗРК С-300 в районі Зеленотропинського. Також під вогневий контроль взято кілька об’єктів транспортної інфраструктури на тимчасово окупованій території, що суттєво обмежує маневреність та логістику ворожих військ”, наголосив речник ОК “Південь” Владислав Назаренко..

На Донеччині, в Костянтинівці і Бахмуті, росіяни також поцілили у школи. Навчальні заклади зруйновані. За добу війська окупантів завдали 15 ударів по регіону, зокрема і по житлових будинках. Обстрілювали Авдіївку, Бахмут, Торецьк, Костянтинівку, Курахове, Гостре та Курдюмівку, села Веселе та Кам’янка. росіяни били з авіації, артилерії, ракетних установок, РСЗВ “Ураган” і “Град”.

“На Бахмутському напрямку ворог веде бойові дії з метою створення умов для проведення наступу на Бахмут та оволодіння територією Вуглегірської ТЕС. Здійснював обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Зайцеве, Вершина, Берестове, Шуми, Бахмут, Нью-Йорк, Бахмутське, Покровське, Новолуганське, Веселе та інших. Задіяв штурмову та армійську авіацію.
З різних напрямків ворог вів штурмові дії з метою встановлення контролю над територією Вуглегірської ТЕС. Українські воїни знову відкинули окупантів назад”,  зазначив речник Генштабу ЗСУ Олександр Штупун.

На Луганщині збройні сили України “хаймарснули” базу окупантів у Хрустальному. За попередніми даними, кількість загиблих та поранених досягає 100 російських вояків. Командний пункт московитського військового підрозділу був розміщений у готелі міста.

На Херсонщині українського вогню відчули позиції окупантів. У Каховці, ймовірно, розривалася “селітра чи бавовна”. Злітали у повітря та самозаймалися склади загарбників і в Горлівці на Донеччині. Водночас росіяни затято пишуть, що це горіла АЗС.

А от окупантам в українському Мелітополі сили спротиву гарно “порихтували” транспортний вузол. Також вибухи лунали неподалік села Костянтинівка. Пошкоджене залізничне полотно у Мелітопольському районі. Його росіяни використовували для перевезення військової техніки та особового складу в напрямку Василівки й Токмака. Тож нині логістика ворога буде ускладнена.

Військові контррозвідники СБУ знищили ударним дроном російський бойовий танк Т-72, і бонусом 15 російських загарбників. Про це стало відомо з перехоплення розмови московита зі своєю матір’ю.

Станом на 151-й день повномасштабної війни мертвих росіян уже 39 520 осіб, нині уже 39 700. А ще понад чотири сотні літаків і вертольотів та майже 2 тисячі танків та 4 тисячі БМП. І на Харківщині кілька знищених залізяк і позицій окупантів додали українські сили спротиву. На відео показали, як ювелірно нищать російських загарбників на українській землі.

Олена Рибінська, “5 канал”

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *