Готується до виходу новий біографічний фільм про св. Антонія Марію Кларета

22 і 23 серпня у обмеженому прокаті з’явиться новий повнометражний фільм про святого Антонія Марію Кларета, єпископа та місіонера ХІХ століття.

Як повідомляє Aleteia, фільм під назвою «Раби і королі» розповідатиме про життя та діяльність засновника релігійної конгрегації Синів-місіонерів Непорочного Серця Марії, також відомих як кларетини. Святий Антоній піднявся зі скромної посади священика-місіонера до архієпископа Сантьяго (Куба), а потім служив особистим сповідником іспанської королеви Ізабелли ІІ.

 

Офіційний трейлер фільму

 

Святий Антоній написав 144 книги, а також відзначився великим внеском у відродження каталонської мови. Його пам’ятають за його палкий захист гідності та прав усіх людей, його рішучість як просвітителя та його непохитну віру всупереч релігійній напруженості.

Пабло Морено, режисер стрічки «Раби і королі», у своєму коментарі для пресрелізу сказав: «Святий Антоній Марія Кларет — людина нашого часу. Він віддав усе, що мав, щоб захищати правду — він апостол, інтелектуал, місіонер та святий. Духовність Кларета містить елементи, які дуже актуальні сьогодні: його боротьба з рабством та расизмом; його бажання навчати людей та просвітлювати їх в умовах ХІХ століття, які, як мені здається, мають паралелі з нашим часом та нинішніми обставинами».

В основі стрічки — історія обману, виявленого у 1930-х роках Хосе Мартінесом Руїсом, іспанським письменником та інтелектуалом, що писав під псевдонімом Азорін. Він виявив, що деякі аспекти записів про життя святого Антонія були фальсифіковані після його смерті. У фільмі буде показане розслідування Руїса, що пролило світло на справжню діяльність католицького святого.

 

https://credo.pro/2022/07/325855

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *