Порошенко розповів, яке саме озброєння переломило хід війни (Відео)

Лідер “ЄС” наголосив, що українські військові просили передати вдячність американським партнерам

Петро Порошенко в ефірі телемарафону “150 днів війни” на “Прямому” та “5 каналі” сказав, що переломним моментом у війні проти російської агресії стало постачання ЗСУ новітніх систем залпового вогню. Він наголосив: українська армія довела, що вміє ефективно застосовувати західне озброєння. 

“Що є ключовим фактором перелому, зміни гри? Перше, що відіграло визначальну роль – це нові системи залпового вогню HIMARS. Українські військові продемонстрували, що вони мають виняткову точність, ефективність щодо протистояння протиракетній обороні росії. І якщо ми отримуємо розвідданні, а ми їх отримуємо з різних джерел – від нашої розвідки до іноземних партнерів, маємо дуже своєчасні, в режимі реального часу, – це дало нам змогу вийти на ключові позиції за останні шість тижнів”, – зазначає п’ятий Президент. 

“Це знищення арсеналів на відстань до 70 кілометрів. І коли ти приїжджаєш на фронт – в Херсонську область чи в Бахмут, чи в Сіверськ, тобі кажуть – “подивіться, росіяни вже рідше стріляють”.

Лідер “ЄС” наголосив, що українські військові просили передати вдячність американським партнерам.

“Ви собі не уявляєте, але два тижні тому тут канонада була, а зараз відчувається, що в них менше снарядів і не встигають привозити”. Круто. Просили мене – передайте американцям велику вдячність за HIMARS”, – говорить Порошенко. 

Також, лідер “ЄС” повідомив, що позиційна війна в минулому.

“Це перший крок до перелому, тому що це нова війна. Позиційна війна в минулому. Сьогодні це війна точної артилерії, яка вміє швидко змінювати позиції, яка вміє в координації з дронами чітко вражати цілі. І перед тим, як пускати піхоту в наступ, там усе має бути знищено. Сьогодні і HIMARS, і М777, і CAESAR, і багато іншої артилерії, яку ми отримали від партнерів, яскраво це продемонстрували”, – констатує Порошенко. 

Він переконаний, що найближчим часом партнери передадуть Україні ще більше новітньої зброї.

“А ще – війна протиповітряної оборони, сучасної, американської, натівської, яка точно в нас попереду. А ще– це війна літаків, які точно будуть у нас найближчим часом, тому що готуються вже пілоти наші на відповідних базах країн НАТО. І ще, я сподіваюсь, ми будемо мати найближчим часом нові натівські танки, бойові машини піхоти, нові БТРи, і їх чисельність дасть нам змогу реалізувати те, про що я кажу – контрнаступ”, – говорить Порошенко. 

Як повідомляв 5.UA, ЗСУ знищили з HIMARS 50 складів боєприпасів російських окупантів

Нагадаємо, США повідомили, скільки ще установок HIMARS поставлять в Україну

Як повідомляв 5.UA, США поки не готові до передачі Україні ракет дальністю 300 км до HIMARS, бо це може спровокувати Третю світову війну. Водночас, як підтвердив голова ОП Андрій Єрмак, Україна домовилася з союзниками про передачу 25-30 одиниць HIMARS і MLRS.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *