Зараз треба зробити все можливе: Порошенко пояснив, чому контрнаступ на фронті дуже важливий (Відео)

П’ятий президент наголосив: ми маємо дуже перспективні позиції

Петро Порошенко в ефірі спільного телемарафону “Прямого” та “5 каналу” “150 днів війни” заявив, що зараз треба зробити все можливе, щоб забезпечити контрнаступ ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба партії “ЄС”.

“Чому я впевнений, що контрнаступ буде зараз, – тому що нам треба встигнути до 11 вересня. 11 вересня в росії день загальних виборів. Під 11 вересня вони (ред. – російські окупанти) намагаються провести псевдореферендуми на кшталт кримського, яким намагатимуться приєднати тимчасово окуповані території до росії, а потім уже атакувати нас під приводом, що вони захищають “російську територію”. Ми не маємо права їм дати це зробити”, – наголосив п’ятий Президент.

“Сьогодні абсолютно чіткий настрій на те, що дайте техніку і ми перейдемо. Нікого умовляти не треба. Бойовий, моральний дух дуже крутий”, – розповів Порошенко про настрої в армії. 

“Я переконаний, що ми маємо дуже перспективні позиції. По-перше – я не розкриваю таємниці військового командування – у нас зручні умови для контрнаступу “, – сказав п’ятий президент. 

“Зараз ми повинні мати за 2-3 тижні нову техніку. І я робитиму те, що в моїх силах, щоб завезти БТРи, БМП, все, щоб вони посилили. І кожен має зробити все, що від нього залежить. Гривню, 100 гривень перерахувати. Зробіть все можливе для того, щоб зробити наступ серпня-початка вересня Збройних сил України ефективним”, – підсумував Порошенко.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *