Єврокомісія виділила €1,6 млрд для фінансування відбудови України

Фінансовий ресурс може бути використано на підтримку фінансування першочергових видатків Держбюджету України для підготовки до опалювального сезону

Рада директорів Європейського інвестиційного банку за підтримки Єврокомісії виділила 1,59 млрд євро Україні для фінансування інфраструктури та нагальних потреб. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів України. 

Зазначається, що цей пакет доповнить екстрену фінансову підтримку для України в розмірі 668 млн євро, яка була надана Україні від ЄІБ на початку березня 2022 року.

Залучена частина фінансової допомоги в розмірі 1,05 млрд євро буде надана Україні вже найближчим часом для фінансування першочергових потреб.

Зокрема, ці гроші можуть бути використані на підтримку фінансування першочергових видатків Держбюджету України, зокрема щодо заходів з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до опалювального сезону, відновлення та модернізації постраждалих внаслідок бойових дій об’єктів залізничної інфраструктури, електропостачання, теплопостачання і водопостачання та об’єктів житлово-комунальної інфраструктури, забезпечення енергоефективності та енергозбереження.

Інша частина виділеної фінансової допомоги в подальшому буде спрямована на відновлення реалізації фінансованих проєктів ЄІБ в Україні. 

Зокрема вже відібрані проєкти стосуватимуться енергетики, енергоефективності, доріг, транспорту, освіти та інфраструктури, а також програм реконструкції та відновлення.

Як повідомляв 5.UA, ЄС може надати Україні 500 млрд євро для відбудови України після війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *