Якби в ЗСУ на озброєнні був “Грім”, то війни б не було – речник Командування Повітряних сил ЗСУ (Відео)

Частину своїх літаків Україна взагалі віддала росії в обмін на газ

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат обговорили те, яка техніка нині є на озброєнні у Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Як працює українська ППО та проти яких ракет налаштована – відео

На запитання, чи використовуються ракети “Південмашу” у війні з росіянами, Ігнат розповів: “Я вже теж це запитання озвучував. Ми не раз на парадах наших викочували оперативно-тактичний комплекс “Грім-2” та інші його перспективні варіанти. Маючи такий комплекс на озброєнні в ЗСУ, якби тисячу ракет ми мали умовно, жодних бойових дій не було б, тому що цими комплексами можна було б діставати з 500-кілометровою дальністю до Москви, то можна було б накрити всі їхні аеродроми, звідки вони гатили авіацією чи “Іскандерами”. Чомусь саме ця програма на КБ “Південне” та на “Південмаші” не була фінансована роками”.

Ігнат сказав, що сам був на військових виставках, де возили макети “Грім-2”, але фінансування на втілення цих проєктів так і не дали.

Читайте також: “росіяни пізнали все те, про що ми їх попереджали” – Юрій Ігнат розповів, чому окупанти вже не залітають на підконтрольну Україні територію

Дивіться повний випуск “Час: Online” із речником Командування Повітряних сил ЗСУ Юрієм Ігнатом:

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *