Семеро людей опинилися під завалами: у Чугуєві російські покидьки зруйнували будинок культури – подробиці (Відео)

Загалом від початку війни у Чугуєві було зруйновано 3 тисячі квартир та 70 приватних осель

Від 4-ї ранку 25 липня на місці, де колись стояв будинок культури, рятувальники разом із місцевими волонтерами розбирали завали. Ще затемна сюди прилетіли дві ворожі ракети. Під завалами опинилися семеро людей.

Мансур під завалами провів три години. За цей час надихався пилу та чаду. Каже: будинок культури від початку повномасштабної війни слугував місцевим за укриття. Та ніхто не думав, що станеться пряме влучання.

“Тільки лягли й усе. Я очі відкриваю, я між плитами. Подзвонив одному братові, іншому, я так і так, під завалом, допоможіть. У цей момент ми всі спали, там зроблено було, щоб ліжка, все було, щоб люди спали, перші обстріли маленькі коли були. А таких ми не знаємо, що таке прилетить. Тут не військовий об’єкт, нічого, як може бути таке?” – обурюється потерпілий.

О 9:30 рятувальники витягли з-під уламків будівлі трьох потерпілих. Під завалами шукають іще людей, серед яких – брат Мансура. У чоловіка четверо дітей.

Над руїнами здіймається дим, отже, окрім пилу, люди можуть надихатися й чадного газу. Рятувальники поспішають, роботи не призупиняють ані на мить.

Ще кілька ракет влучили у будівлю школи. Вона була опорною. Напередодні бойових дій там зробили ремонт.

“Цю школу ми розглядали на всяк випадок, як і пункт обігріву. Не дай боже, взимку ворог зруйнує котельню, чи зруйнує теплові мережі. Бо саме ця школа, вона була забезпечена окремою котельнею, яка опалювалася пілетами. На жаль, сьогодні цей об’єкт зруйновано”, – розповідає чугуївська міська голова Галина Мінаєва.

За попередніми даними, окупанти випустили по Чугуєву 25 липня 12 ракет із протиповітряного комплексу С-300. Кілька вдалося збити українським військовим, деякі впали також у приватний сектор. Загалом від початку війни у Чугуєві було зруйновано 3 тисячі квартир та 70 приватних осель. 200 людей зазнали поранення та 34 людини загинули.

Оксана Нечепоренко, Харків, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *