У бік Херсона рушило три колони важкої техніки росіян – міський голова Мелітополя

росіяни не випускають людей із тимчасово окупованих територій регіону

Міський голова тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону повідомив, що в бік Херсона поїхала ворожа техніка. 

“окупанти перекидають важку військову техніку. Через Мелітополь 25 липня в сторону Херсона проїхало 3 колони – близько 80 одиниць техніки та важке озброєння”, – сказав Федоров.

За його словами, росіяни не випускають людей із тимчасово окупованих територій регіону. Вони хочуть використовувати їх як живий щит.

За словами Федорова, на блок-пості у Василівці перебувають більш як 5 тисяч людей. окупанти дозволяють їм проїхати в магазин, якщо ті залишать їм свої документи. 

Крім того, на окупованих територіях сіють паніку та погрози. Залякують мешканців тим, що при відступі будуть підривати інфраструктуру і спалювати будинки.

У тимчасово окупованому Мелітополі вже 2 тижні немає газу. Продукти, які завозяться з Криму, коштують втричі дорожче від звичайної ціни. Медикаменти людям вдається передавати завдяки волонтерам. В аптеках росіян ліків майже немає.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *