В Україні засудили до 15 років в’язниці трьох бойовиків із Донеччини, які воювали на боці ворога

Бойовики потрапили в полон під час визволення Збройними силами України села Вільхівка Харківської області

В Україні засудили до 15 років в’язниці трьох бойовиків із Донеччини, які воювали на боці ворога. Про це звітує Служба безпеки України в Telegram.

За інформацією спецслужби, на початку березня троє чоловіків пройшли військову підготовку в “таборі”, який окупаційна влада облаштувала в одній зі шкіл-інтернатів Донецька. Їх розподілили в ролі кулеметників до 2-го взводу 2-ї роти 3-го батальйону 115-го полку. Бойовики пройшли посилену підготовку в російському Бєлгороді, однак потрапили в полон під час визволення Збройними силами України села Вільхівка Харківської області. 

“Суд визнав винними ще трьох бойовиків терористичної організації “днр” у державній зраді (ч. 2 ст.111 КК- ред.) та запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст.436-2 – ред.) і засудив до позбавлення волі на 15 років”, – йдеться у повідомленні. 

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *