У Маріуполі рашисти спробували зачистити пройму річки Кальчик – тепер містяни задихаються від диму

Крім того, окупанти намагаються отруїти людей зараженою водою

В Маріуполі загарбники спробували зробити зачистку пройми річки Кальчик біля мосту в Екстрим-парку шляхом “контрольованого підпалу”. Як наслідок, місцеві мешканці почали задихатися від диму. Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

“Терміново. Окупанти спробували зробити зачистку пройми річки Кальчик біля мосту в Екстрим-парку шляхом “контрольованого підпалу”, – йдеться у повідомленні.

За даними міськради, підпал спрацював, але, правда, з контролем виникла проблема.

“Внаслідок люди у місті задихаються димом”, – констатують у міській раді.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/mariupolrada/10340″]

Крім того, у Маріуполі рашисти набирають воду з відкритих водойм і позиціонують її як питну та очищену. Таким чином вони створюють загрозу виникнення інфекційних хвороб, зокрема дизентерії. Про це також повідомляє Маріупольська міська рада

[social type=”telegram” url=”https://t.me/mariupolrada/10341″]

“Окупанти намагаються отруїти маріупольців через заражену воду. Наші волонтери взяли у Маріуполі зразок “питної води”, яку окупанти роздають людям. Її вивозили, дотримуючись усіх санітарних вимог, щоб не допустити жодних відхилень при досліджені. Його результати шокують. Згідно з дослідженням бактеріологічної лабораторії Запорізького центру контролю та профілактики хвороб, у воді виявлені коліформні бактерії. Тобто вода змішана з фекальною речовиною”, – повідомляють у міськраді.

“Згідно з санітарними нормами та правилами, у питній воді загальні коліформи мають бути відсутніми. Ці бактерії належать до бактерій групи кишкової палички. Вони властиві поверхневим водоймам. Тож ця вода недостатньо знезаражена для вживання людьми”, – розповіли вже фахівці “Водоканалу”.

За словами директора ЦПМСД №3 Олександра Лазаренка, таку воду пити не можна. Високий ризик, що вона може бути заражена іншими патогенними мікроорганізмами, які можуть “нести” з собою дизентерію та холеру.

“Радимо маріупольцям кип’ятити цю воду, щоб не отруїтися”, – пишуть у міськраді.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *