Генерал Марченко повернувся до Миколаєва: Кім озвучив бойові завдання, які виконуватиме військовий

ЗСУ готуються до контрнаступу на Миколаївщині, каже чільник області

Генерал-майор Збройних сил України Дмитро Марченко повернувся до Миколаєва. До квітня він керував обороною міста. А тепер виконуватиме розширені завдання. Про це розповів начальник обласної військової адміністрації Віталій Кім під час онлайн-брифінгу в Українському медіацентрі

За словами Кіма, Марченко прибув до міста для посилення взаємодії ЗСУ та ОВА. Також він має координувати та посилювати роботу партизанів на тимчасово окупованих територіях, зокрема й у Херсонській області.

“Більше розповідати не буду, але є в нього завдання, які він виконуватиме на території Миколаївської та Херсонської областей”, – сказав Кім.

Нагадаємо, Дмитро Марченко керував обороною Миколаєва з 25 лютого до початку квітня.

Також Кім розповів, що за минулу добу на Миколаївщині було здійснено 21 ракетний та 28 артилерійських обстрілів. Дві цивільні особи зазнали поранення. Ворожі ракети потрапили в об’єкти інфраструктури, автомобільні підприємства, знищили частину електропостачання, але вже більшу частину відновили, протягом трьох годин відновлять електрику в мікрорайоні Варварівка.

“Ситуація в області контрольована, ЗСУ готуються до контрнаступу та доволі ефективно проводять вогневе ураження. Це всі ми бачимо по влучанням по Антонівському мосту”, – наголосив він.

Як повідомляв 5.UA, інформація про ймовірну атаку мосту з’явилась ще ввечері 26 липня. Місцеві почали публікувати в соцмережі відповідні відео. Час очікування не минув без мемів та насмішок над окупантами. Навіть компанія “Київстар” долучилась. У соцмережах написали, що вже готові тягнути кабелі до Херсону. Адже там невдовзі потрібно буде відновлювати українські мережі. Звільнення нашого міста не за горами.

Уже на ранок ЗСУ підтвердили удари та знищення Антонівського мосту. Зокрема, речниця Сил оборони півдня Наталя Гуменюк зауважила, що “вони були філігранні”.

Вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *