Тікали з дитиною, котами і мікроскопом: родина ветеринарів перевезла свою ветклініку до Черкас (Відео)

Змусила покинути будинок – масова застуда і висока температура у дітей

Родина ветеринарів переселилася з Харківщини до Черкас і перевезла свою ветеринарну клініку. Починають жити заново, адже повертатися вже нікуди. Їхня клініка в Харкові та будинок після кількох обстрілів зруйновані. З сім’єю познайомилася журналістка “5 каналу” Яна Лимаренко. 

Спокійний ранок на кухні – це скарб для родини, яка півтора місяця прожила у підвалі у Дергачах на Харківщині.

З першого дня, відколи російські терористи вдерлися до України, Артем із Мариною облаштували у власному підвалі прихисток для півтора десятка сусідів. Серед них було п’ятеро дітей.

“Готували на вогні, дрова добували з лісу. В основному готували вночі, тому що райони, які в області під окупацією, вони зовсім недалеко були, ми з чоловіками по черзі, у нас там було, ми їх одразу зарядили, підготували, потім вже позиції з’явилися наших військових – стало простіше. Вони нам допомагали – печиво дітям привозили, ми їм допомагали – гарячу їжу їм готували”, – розповідає переселенець з Харківщини Артем.

Найважче було дітям – спали одягненими. Ніяких благ цивілізації не було, навіть світло з’являлося рідко, і то лише на пару годин. 

Виїздити з дому не хотіли до останнього, адже це було небезпечно. Змусила покинути будинок – масова застуда і висока температура в дітей.

У Черкасах приміщення під клініку допомогла знайти подруга. Родина відразу поновила ветеринарну практику з обладнанням, яке встигли вивезти з-під обстрілів. Там подружжя працює по черзі, щоб встигати доглядати за донькою Ариною. У клініці всіх зустрічає кішка Мариша, яку також забрали з дому.

У клініці налагодили діяльність. Рідні допомогли вивезти ще частину необхідного обладнання. Тож тепер пропонують черкасцям більше послуг.  

За три місяці робити в клініці з’явилися нові чотирилапі пацієнти. Нині першою на прийом принесли Марусю. 

Родина планує залишитися в Черкасах. Кажуть, повертатися вже нікуди, будинок та клініку на Харківщині обстрілювали чотири рази, там мало що вціліло. Для Марини це вже третій переїзд, 2014-го через окупантів з Луганщини вона виїхала до Києва, далі в Харків, а тепер знову вороги вигнали її з дому.

“Працюємо на зло москалям, на своїй землі, в своїй країні, попри те, що ми втратили бізнес, втратили майно, ми працювали, працюємо і будемо працювати, і жоден окупант цього не змінить”, – зазначає переселенка Марина Дашко.

Зараз родина вчить українську, а для маленької Арини накупили нових книжок державною мовою. Хочуть, щоб їхня дитина надалі жила в мирі. А про війну їй нагадуватиме єдина іграшка, яку власноруч зв’язала бабуся, щоб розрадити дівчинку у підвалі. 

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаси, “5 канал”

Читайте також: Замість води – 3 тис.кульок: як переселенці у Вінниці облаштували “релаксо-сховище” – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *