Зеленський і прем’єр Нідерландів провели переговори – що обговорили

Марк Рютте заявив, що його країна не знижуватиме військову підтримку України цього літа

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Королівства Нідерланди Марк Рютте обговорили українсько-нідерландську оборонну співпрацю. Про це глава держави повідомив у Twitter.

“Підтримую постійний зв’язок із нашими партнерами. Обговорив з прем’єр-міністром Марком Рютте перебіг бойових дій, українсько-нідерландську оборонну співпрацю та фінансову підтримку від ЄС. Наголосили на важливості якнайшвидшого експорту українського збіжжя морем”, – зазначив Зеленський.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не знижуватиме військову підтримку України цього літа. Про це він написав у Twitter.

“Після мого нещодавнього візиту я поговорив з президентом України Володимиром Зеленськими про зернову угоду і ракетні атаки на порти Одеси і Миколаєва. Нідерланди продовжують підтримувати Україну, особливо у цей критичний момент. Не буде жодного зниження у постачання Нідерландами воєнної підтримки цього літа”, – наголосив Рютте.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *