Україна отримає від Латвії новий транш військової допомоги – що відомо

Загалом Латвія надала Україні військову підтримку на суму понад 200 млн євро

Уряд Латвії підтримав пропозицію Міністерства оборони про надання додаткової військової допомоги Україні. Про це повідомляє у Twitter міністр оборони Артіс Пабрікса.

“Уряд підтримав сьогодні вранці пропозицію Міноборони надати додаткову військову підтримку Україні”, – написав він.

Як пише Delfi, рішення щодо цього питання приймалося на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів у закритому форматі.

При цьому в міністерстві не прокоментували, яку саме підтримку буде надано Україні.

Загалом, за даними видання, Латвія надала Україні військову підтримку на суму понад 200 млн євро, надавши зброю та індивідуальне спорядження, безпілотні літальні апарати, сухі пайки, боєприпаси, протитанкову зброю та зенітно-ракетні комплекси Stinger.

Раніше Латвія закликала посилити військову підтримку України і надати більше сучасного озброєння. Зокрема, мовиться про ракетні системи HIMARS.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *