росія вбила військовополонених: “Азов” йде по голови рашистів – як минув 156-й день повномасштабної війни (Відео)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає міжнародну спільноту засудити брутальне порушення міжнародного права з боку РФ і негайно визнати Росію державою-терористом

росія стратила українських військовополонених. Окупанти вбили десятки українців, яких тримали в Оленівській колонії, на території Донеччини. І звинуватив ворог у цьому – самих же українців. Про новий акт терору, який держава-вбивця скоїла, навіть не особливо вигадуючи собі виправдання – хроніку трагічних для усіх нас подій 156-го дня повномасштабної війни збирав Олексій Пасак.

Оленівська страта. росія вбила десятки українських військовополонених, яких тримали в колонії в Оленівці, що на Донеччині. Ворожі пропагандисти почали інформаційний захист із нападу – першими повідомили про трагедію. Кажуть, буцімто це ЗСУ поцілили високоточною зброєю в казарму, де тримали бранців. Начебто, щоби не дати полоненим свідчити на користь ворога. У Генштабі спростували криваву інформаційну атаку росіян. Кажуть, саме окупанти хотіли приховати катування і вбивства полонених. Про це “5 каналу” заявив і радник міського Маріуполя – Петро Андрющенко.

“Надходили постійні повідомлення про тортури, про страти наших людей в оленівських колоніях, тому ми схиляємося до того, що це просто ховають таким чином наслідки. Що це не те, що там вбили сьогодні – ми впевнені, ну, скоріше, за нашою гіпотезою – вважаємо, що це вбиті до того українці, а зараз у такий спосіб вони просто намагаються приховати усе це”, – розповів Петро Андрющенко.

В Офісі генерального прокурора повідомляють – росіяни вбили близько 40 українців. Ще 130 – поранені. В СБУ водночас оприлюднили одне з кількох телефонних перехоплень. Де самі ж окупанти зізнаються, що ніякого обстрілу не було. А вибух здійснили, ймовірно, через закладену вибухівку.

Журналіст Андрій Цаплієнко, посилаючись на власні джерела, які мають доступ до американських супутникових даних, – каже, що в районі Оленівки не було зафіксовано жодних ракетних пусків і влучань. Лише раптове збільшення температури. 

А в головному управлінні розвідки наголошують – теракт скоїли найманці-“вагнерівці”, які без наказів вищого керівництва хотіли приховати розкрадання коштів, виділених на утримання полонених. Адже наступного тижня в Оленівку мала приїхати кремлівська інспекція з перевірками.

“Вибухи в Оленівці, що призвели до загибелі українських захисників – свідома провокація та беззаперечний акт тероризму з боку збройних сил окупанта. За наявною інформацією, він здійснений руками найманців зі складу ПВК “вагнера” (“Ліга”) за особистою командою номінального власника вказаного ПВК – Євгена Пригожина. Організація та здійснення теракту не були узгоджені з керівництвом міністерства оборони рф”, – йдеться в повідомленні ГУР МО.

На Банковій говорять – теракт в Оленівці мав на меті зірвати постачання українським військовим далекобійної зброї. А ще – зупинити процес обміну полоненими. росію мають виключити з усіх міжнародних інститутів – наголосив радник голови Банкової Михайло Подоляк. А в МЗС уже говорять, що єдина правильна відповідь на нелюдську страту українців – це визнання росії тим, ким вона є насправді. Державою-терористкою.

“Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає міжнародну спільноту засудити брутальне порушення міжнародного права з боку рф і негайно визнати росію державою-терористом. Він наголосив, що будь-які зволікання з цим рішенням лише заохочуватимуть росію до подальших злочинів та нелюдських дій”, – йдеться в заяві МЗС. 

В Оленівці тримали й тих українців, які потрапили в полон після виходу з “Азовсталі”. Засновник полку “Азов” Андрій Білецький – вже заявив, що його побратими оголошують полювання на всіх причетних до масового вбивства.

“Відповідальність понесе кожен – і рядовий виконавець, і організатор, незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені й екстерміновані”, – заявив Білецький.

Олексій Пасак, “5 канал”

Нагадаємо, патронатна служба “Янголи Азову” підтвердила інформацію про удар по колонії в Оленівці, де утримують полонених полку “Азов”.

Організація з’ясовує імена загиблих і постраждалих через свої канали.

Як повідомляв 5.ua, в Офісі генпрокурора повідомили про загибель близько 40 та поранення 130 осіб унаслідок обстрілу Оленівки на Донеччині. 

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ підтвердив, що російські окупанти здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл колонії в Оленівці

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що рашисти заявили про нібито загибель 40 українських полонених у колонії в Оленівці – у ГУР офіційно це не підтверджують.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *