Дослідник знайшов ще один доказ того, що росія спланувала вбивство “азовців” в Оленівці

росія продовжує цинічно брехати і чинити жахливі воєнні злочини

Незалежні дослідники, які проводять розслідування на основі відкритих джерел, проаналізували супутникові знімки Оленівської колонії, де росіяни стратили понад 50 українських військовополонених.

Дослідник Олівер Александр помітив на знімках свіжі могили, які були вириті, ймовірно, ще до вибуху в одному з бараків.

Старі кадри показують, що військовополонені були розміщені в головному тюремному блоці далеко від зруйнованої будівлі, яка, мабуть, знаходиться за межами внутрішнього периметра.

Раніше в Bellingcat писали, що ці могили могли вирити ще за тиждень до подій. Александр вважає, що їх підготували за два дні до вибуху – це ще раз доводить, що вбивство військовополонених було добре сплановане росіянами.

Дослідник визнав, що в таборах для військовополонених можуть бути вириті могили, але конкретно цей випадок говорить про справжні наміри окупантів стратити бійців.

“Кількість можливих могил, які здаються свіжими на цих знімках, і масштаби військових злочинів є чимось більшим за збіг. Я вважаю, що військовополонені могли бути вбиті до вибуху, який пізніше був використаний як прикриття, щоб звинуватити Україну”, – додав Александр.

Ймовірні могили здаються відкритими та нещодавно викопаними 27 числа (за 2 дні до вибуху) і накритими 30 числа (1 день після):

Нагадаємо, 29 липня в одному з бараків виправної колонії в Оленівці, куди окупанти незадовго до того перемістили полонених “азовців”, прогримів вибух. російська сторона опублікувала списки загиблих і поранених військових – за їхніми заявами, було вбито понад 50 українців, поранено ще понад 70.

Як повідомляв 5.ua, Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих полонених в Оленівці Донецької області.

Тим часом російське посольство в Британії продовжує показувати рівень рашистської дипломатії на весь світ. На цей раз вони на своїй сторінці в Twitter закликали стратити українських військовослужбовців полку “Азов”, які перебувають у російському полоні.

Патронатна служба “Янголи Азову” підтвердила інформацію про удар по колонії в Оленівці, де утримують полонених полку “Азов”.

Організація з’ясовує імена загиблих і постраждалих через свої канали.

Також, СБУ перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *