Збройне зіткнення між Сербією та Косово: місія НАТО готова втрутитися, якщо ситуація погіршиться

31 липня на кордоні між Сербією та самопроголошеною республікою Косово сталося збройне зіткнення

Очолювані НАТО міжнародні сили з підтримки миру в Косово (KFOR) готові втрутитися відповідно до свого мандату, якщо безпекова ситуація в країні погіршиться. Про таке мовиться в опублікованій у твіттері KFOR заяві.

“Загальна ситуація у північних муніципалітетах Косова є напруженою. Очолювана НАТО місія KFOR уважно стежить за ситуацією та готова втрутитися, відповідно до свого мандату, якщо стабільність опиниться під загрозу”, – мовиться в заяві.

Зазначається, що місія KFOR “повністю зосереджена на щоденному виконанні свого мандату щодо забезпечення безпеки та свободи пересування для всього населення Косова”. Також було вказано на те, що очолювана НАТО місія продовжує повністю підтримувати процес нормалізації відносин між Приштиною і Белградом “з допомогою діалогу за сприяння ЄС і закликає всі сторони продовжувати переговори”.

Як повідомлялося, серби на півночі Косова в неділю заблокували вантажівками головну дорогу біля пункту перетину кордону Яріньє. Також повідомляється про блокаду на дорозі Приштина – Рашка.

Поліція Косова оголосила, що через блокування пункти перетину кордону Яріньє та Брняк закрито. Люди користуються альтернативними маршрутами.

За даними ЗМІ, Ібарський міст у місті Митровиця, який з’єднує північну сербську частину та південну албанську перекрили сили KFOR – міжнародні сили під керівництвом НАТО, відповідальні за забезпечення стабільності в Косово, які було приведено у бойову готовність.

Як повідомляв 5.UA, 31 липня на кордоні між Сербією та самопроголошеною республікою Косово сталося збройне зіткнення. Водночас армія Сербії була приведена у стан підвищеної бойової готовності. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *