Сьогодні можна отримати відпуст

2 серпня —  Матері Божої Ангельської, день, коли можна отримати відпуст.

Цього дня відзначається свято «Прощення Ассизі»: хто 2 серпня відвідає базиліку святої Марії Ангельської в Ассизі (Італія), може отримати повний відпуст, прощення кари за гріхи. Тому саме 2 серпня так багато паломників з усього світу стікається до Порціункули — так називається каплиця.

Але це свято благодаті для всіх, відпуст можна отримати, відвідавши 2 серпня будь-який францисканський або парафіяльний храм.

Святий Франциск Ассизький молився за грішників, бажаючи, аби всі дісталися до раю. Йому об’явилися Ісус та Богородиця, обіцяючи прощення гріхів усім, хто 2 серпня відвідає каплицю Матері Божої Ангельської. У 1216 цю особливу індульгенцію затвердив Папа Гонорій ІІІ. А Папа Павло VI в Апостольській конституції «Indulgentiarium Doctrina» (1967) розповсюдив цей привілей не лише на одне конкретне місце і конкретний орден, а на всю Церкву. Там, зокрема, сказано, що кожний, хто 2 серпня відвідає свій парафіяльний храм, виконавши звичайні умови (побожне відвідання храму, молитва «Отче наш», сповідь і Причастя, молитва у намірах Папи, а також зречення будь-якого гріха), той отримає повне відпущення гріхів.

Детальніше про індульгенцію можна почитати тут.

https://credo.pro/2022/08/187470

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *