окупанти від безсилля все частіше застосовують проти ЗСУ авіацію, у Сєвєродонецьку падають аварійні багатоповерхівки – Гайдай (Відео)

Лише за 2 серпня ворожих авіаударів завдано поблизу вісьмох населених пунктів, що розташовані на адмінмежі Луганщини та Донеччини

Упродовж вівторка, 2 серпня, на адміністративній межі Луганської та Донецької областей відбито 9 спроб штурму з боку російських окупантів – вороги змушені були відійти. Супротивники хочуть скувати дії Збройних сил України, щоб наші сили не було перекинуто на інші загрозливі напрямки, написав очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

“…окупанти, які не в змозі подолати оборонні укріплення українських бійців, все частіше застосовують авіацію. Лише за 2 серпня ворожих авіаударів завдано поблизу вісьмох населених пунктів, що розташовані на адмінмежі Луганщини та Донеччини. росіяни хочуть скувати дії ЗСУ, аби не допустити їх перекидання на інші загрозливі напрямки…”, – зазначив чиновник.

Крім того, Гайдай повідомляє, що в Сєвєродонецьку падають аварійні багатоповерхівки.

Наголошуємо, що в пошкоджених росіянами будинках перебувати вкрай небезпечно.

“Ті, хто залишився, живуть у вцілілих квартирах, дехто – в під’їздах та підвалах. Але там вкрай небезпечно. Якщо багатоповерхівка зазнала пошкоджень, вона у будь-яку мить може впасти. Як от нещодавно це сталося із будинком по вулиці Партизанська в Сєвєродонецьку. Аварійна будівля впала посеред дня. Поряд проходили люди. Чи знаходився хтось усередині – достеменно невідомо. В той час, поки росіяни продовжують знімати пропагандистські сюжети про “щасливе життя” жителів Луганщини, останні гинуть під уламками необстежених багатоповерхівок”, – говорить Гайдай.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *