“Не можна занепадати”: дружина захисника “Азовсталі” відкрила квітковий магазин у Львові (Відео)

Пані Оксана мріє, щоби чоловік якнайшвидше повернувся з полону і допомагав розвивати квітковий магазин

У Львові переселенка з Маріуполя відкрила квітковий магазин. Власна справа врятувала дружину бійця полку Азов від депресії. Нині чоловік Оксани у полоні. У магазині жінка продає саджанці квітів та різних декоративних рослин. В асортименті є рослини, які прикрашали маріупольські парки.

Цей магазин ледь помітний із вулиці. Тут поки що немає вивіски, лише крізь вікно можна побачити, що це квіткова крамниця.

Стіну крамнички прикрашають світлини ще не розбомбленого Маріуполя, а продають рослини, які прикрашали маріупольські парки.

Покупців люб’язно зустрічає пані Оксана, переселенка з Маріуполя. До Львова приїхала наприкінці березня. Після трьох тижнів життя в окупації. Разом із жінкою евакуювалися діти та батько. Чоловік Оксани залишився у Маріуполі. Він боєць полку “Азов”, нині у полоні.

“Перші 2 тижні, коли виїхала до Львова, я весь час була в телефоні, в мене не було сну, я не спала і я завжди була в телефоні, я дивилась новини, я шукала щось про хлопців, про Маріуполь, бо вони там воювали я розуміла, що я не можу на це повпливати, і це дуже виснажувало і я зрозуміла, якщо я не вийду з того, то буде капець”, – розповідає переселенка з Маріуполя Оксана Дубик.

Щоби відволіктися, Оксана вирішила розпочати власну справу. Разом із подругами-переселенками відкрили квітковий магазин, який для Оксани став рятівником.

“Не можна занепадати. Нашим чоловікам би точно не сподобалося це. Встав зібрався, якби нічого не прийшла помився випив каву і на роботу в моєму випадку їдеш через якийсь базарчик, щоб купити квітів і принести сюди, тут клієнти, покупці, витрачає енергію, треба за квітами доглядати”, – каже пані Оксана.

У крамниці можна придбати саджанці, вазони, згодом у продажі з’являться і зрізані квіти.

“Я просто полюбляю квіти, в мене вдома було дуже багато квітів, це приватний будинок і в хаті були і біля будинку”, – розповіла жінка.

Разом з Оксаною у магазині торгує Яна, яка теж утекла від війни, з Житомирщини.

“Ми виїхали 5 березня, приїхали у Львів. Я сказала: давай знайдемо якийсь прихисток, переночуємо ніч, а далі будем вирішувати, чи залишаємося тут, чи за кордон. Ми знайшли, де переночувати і 6 березня о пів на четверту ранку мені сусіди дзвонять, питають, де я, бо бомблять нашу вулицю і ми залишилися без будинку, в той момент чоловік був вдома, але слава Богу живий-здоровий”, – зауважує переселенка з Житомирської області Яна.

Оксана розповідає: облаштувати крамницю допомогли львів’яни. Такої підтримки місцевих жінка не очікувала.

“Сусіди, дівчата з перукарні майже кожен день купують квіти, я не знаю, де вони їх дівають, але в них купують. Вони їх там або складають, або дарують тим, кого стрижуть”, – жартує переселенка.

Пані Оксана мріє, щоби чоловік якнайшвидше повернувся з полону і допомагав розвивати квітковий магазин.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Нагадаємо, раніше в “Азові” також відреагували на те, що рф визнала їх “терористичною організацією”. “Азовці” закликають Держдеп США та уповноважені органи інших держав визнати рф державою-терористом.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *