Японія передасть Україні ще близько 10 дронів-розвідників

У червні японські друзі вже передали нам 30 таких безпілотників

Японія розширить свою допомогу Україні й оголосила, що передасть ще близько десяти дронів-розвідників, оснащених камерами. Про це повідомляє Japan Today.

Японія також поставить постраждалій від війни країні кілька фургонів для перевезення особового складу та продовольства, повідомили в Міноборони країни.

Допомога, яка надходить на запит України, буде відправлена вже в середині серпня.

У червні Японія відправила близько 30 безпілотників спостереження, які, за словами офіційних осіб, не вважаються оборонним обладнанням, оскільки призначені для комерційного використання.

Після початку повномасштабної військової агресії росії проти України наприкінці лютого Японія в березні почала пропонувати країні оборонне обладнання, зокрема бронежилети, а також захисні маски та одяг від хімічної зброї.

У березні уряд переглянув інструкції щодо передачі військового обладнання, щоб зробити такі поставки можливими. При цьому, Токіо наголошує, що не надсилала Україні жодної летальної допомоги.

У травні Японія узгодила пакет фінансової допомоги Україні на $600 млн.

Нагадаємо, на початку серпня до України приїхали нові безпілотники для ЗСУ, гроші на які збирали на платформі “Юнайтед 24”.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *