КНР здійснила біля Тайваню масовий пуск балістичних ракет, здатних нести термоядерні заряди

Щонайменше п’ять з 11 балістичних ракет впали в виняткову економічну зону Японії

У четвер, 4 серпня, армія КНР у межах масштабних військових навчань випустила у бік острова Тайвань 11 балістичних ракет Dongfeng, здатних нести термоядерний заряд. Це сталося вперше від 1996 року.

Про це передає The Guardian.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

У США засудили показове використання ракетного озброєння такого класу.

“Китай вирішив надмірно відреагувати та використати візит спікера (Палати представників США Ненсі Пелосі – ред.) як привід для посилення провокаційної військової активності в Тайванській протоці та навколо неї”, – зауважив речник Білого дому Джон Кірбі.

Він вказав, що під час таких тренувань завжди є ризик помилки під час розрахунків, що “може призвести до свого роду конфлікту”.

Японія заявила, що щонайменше п’ять з 11 балістичних ракет впали в її виняткову економічну зону, яка простягається на 200 морських миль (370 км) від узбережжя країни. У Токіо також припустили, що чотири ракети пролетіли над Тайбеєм, столицею Тайваню.

У Міністерстві оборони Тайваню зауважили, що ракети злетіли високо в атмосферу та не становили серйозної загрози для острова.

Нагадаємо, Китай почав масштабні військові навчання довкола Тайваню, чим фактично взяв його в блокаду. Відбулося це у відповідь на візит спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі на острів. Також Пекін запровадив щодо Тайбея обмежувальні торговельні заходи.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *