“Жодного звіту чи повідомлення”: Зеленський вказав на маніпулятивну вибірковість Amnesty International

Поки росія вдається до ядерного терору – з боку організації “лунає” дуже красномовне мовчання

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International жодним чином не відреагувала на ядерний терор з боку російської армії, доводячи маніпулятивну вибірковість своєї роботи.

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський, коментуючи нещодавній обстріл рашистами ЗАЕС.

“На жаль, маємо значне загострення ситуації навколо Запорізької атомної електростанції… Попри те, що російські обстріли атомної станції є одним з найнебезпечніших злочинів проти українців та усіх європейців, проти права на життя кожної людини, чомусь немає звіту і навіть просто повідомлення від Amnesty International про це. Дуже красномовне мовчання, яке ще раз вказує на маніпулятивну вибірковість цієї організації”, – наголосив він.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Глава держави зауважив, що московити стали першими у світі, хто використовує для терору найбільшу в Європі атомну станцію. Тож України звертатиме увагу світу на це та наполягатиме на нових санкціях щодо рф за створення такої глобальної загрози.

Нагадаємо, 5 серпня окупанти підступно двічі обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Спочатку рашисти гранатами влучили у високовольтні лінії зв’язку. А надвечір з реактивної артилерії тричі влучили біля енергоблоків, на майданчику АЕС. Перед обстрілом, працівники “Росатома” поспіхом покинули станцію. Вочевидь, російські представники знали про цю атаку заздалегідь.

Внаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції був відключений від енергосистеми та переведений до резерву. В Енергодарі, за словами міського голови, після обстрілу ЗАЕС почалась паніка. А тим часом росіяни ховають між енергоблоками ракетні системи залпового вогню.

Також, за даними The Insider, окупанти могли замінувати енергоблоки захопленої атомної електростанції. Голова МАГАТЕ заявив, що захоплена рашистами АЕС “повністю вийшла з-під контролю”.

Як повідомляв 5.UA, раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила Україну в порушенні законів війни та створенні небезпеки для мирних мешканців через розміщення військових баз у житлових районах, школах та лікарнях.

В Офісі президента заявили, що Amnesty International бере участь у російській кампанії з дезінформації. Голова українського МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що Amnesty International створює “фальшивий баланс між злочинцем та жертвою”, а міністр оборони Олексій Резніков назвав звіт “свідченням втрати адекватності та способом знищити авторитет” організації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *