Amnesty International стала рупором пропаганди режиму путіна – The Times (Відео)

У виданні вважають, що колись шановна гуманітарна кампанія – тепер має піти зі сцени

Amnesty International стала рупором пропаганди режиму путіна. 

Про це пише британське The Times.

Видання засудило звіт організації, у якому йшлося про те, що Україна нібито наражає на небезпеку життя людей. Журналісти пишуть, що українські сили мужньо протистоять рашистам, і допомагають цивільному населенню залишити небезпечні райони. А в Amnesty International такими заявами знищують довіру до себе і слугують рупором для російської пропаганди.

Видання наголошує, що юридичні зобов’язання згідно з Женевською конвенцією – не передбачають звинувачення та очорнювання жертв агресії, а саме цим зараз займається організація. Українські ж захисники базуються в цивільних районах, тому що російські окупанти атакують саме їх. Цей метод росіян вже відомий по бойових діях у Чечні та Сирії, а також в Україні.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Amnesty International, присвячена висвітленню справ “в’язнів совісті”, цього тижня рішуче взялася за підрив довіри до себе і слугує рупором пропаганди путінського режиму… Представники громадськості, які щедро жертвують гроші та час, вважаючи, що вони допомагають жертвам переслідувань, мають зупинитися. Колись шановна гуманітарна кампанія Amnesty тепер демонструє сумну байдужість до пригноблення. Проявивши себе м’яко щодо злочину і фашизму, вона повинна мати порядність піти зі сцени”, – йдеться у матеріалі.

Як повідомляв 5.UA, раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила Україну в порушенні законів війни та створенні небезпеки для мирних мешканців через розміщення військових баз у житлових районах, школах та лікарнях.

В Офісі президента заявили, що Amnesty International бере участь у російській кампанії з дезінформації. Голова українського МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що Amnesty International створює “фальшивий баланс між злочинцем та жертвою”, а міністр оборони Олексій Резніков назвав звіт “свідченням втрати адекватності та способом знищити авторитет” організації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *