“Ядерної катастрофи дивом вдалося уникнути”: русня знову обстріляла ЗАЕС

Ракети влучили поруч зі сховищем ядерних відходів

Окупанти знову ракетами обстріляли територію Запорізької атомної станції та місто Енергодар. Рашисти поцілили по майданчику поруч із сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива.

Про це повідомляє “Енергоатом“.

Внаслідок обстрілів пошкоджені три датчики радіаційного моніторингу. Тому нині неможливо вчасно виявити та відреагувати – у разі погіршення ситуації або витоку радіації із контейнерів.

Окрім цього, внаслідок обстрілів осколкового поранення зазнав один працівник станції. Його доправили до лікарні. Пошкоджені вікна в різних будівлях ЗАЕС на площі близько 800 кв. м.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Натомість самі окупанти, яких нині на станції близько пів тисячі, а також представники “Росатому” заздалегідь сховалися у бункерах. Напередодні в “Енергоатомі” повідомили, що персонал АЕС до сховищ не пускають, тому вони перебувають у небезпеці через ворожі обстріли.

Били росіяни також по самому місту Енергодар. Стріляли поблизу території заводу будівельних конструкцій та по водозабору. Ядерної катастрофи на ЗАЕС вдалося уникнути дивом, наголосили у відомстві. І закликали негайно вивести війська московитів з території об’єкту. А зону довкола найбільшої в Європі атомної електростанції визнати демілітаризованою.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/energoatom_ua/8708″]

Нагадаємо, 5 серпня окупанти підступно двічі обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Спочатку рашисти гранатами влучили у високовольтні лінії зв’язку. А надвечір з реактивної артилерії тричі влучили біля енергоблоків, на майданчику АЕС. Перед обстрілом, працівники “Росатома” поспіхом покинули станцію. Вочевидь, російські представники знали про цю атаку заздалегідь.

Внаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції був відключений від енергосистеми та переведений до резерву. В Енергодарі, за словами міського голови, після обстрілу ЗАЕС почалась паніка. А тим часом росіяни ховають між енергоблоками ракетні системи залпового вогню.

Також, за даними The Insider, окупанти могли замінувати енергоблоки захопленої атомної електростанції. Голова МАГАТЕ заявив, що захоплена рашистами АЕС “повністю вийшла з-під контролю”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *