Це інформаційна диверсія проти України, путінський наратив – Порошенко про звіт Amnesty (Відео)

В умовах гібридної агресії неурядові організації та журналісти мають більш відповідально ставитися до своєї ролі, вважає політик

Інформаційною диверсією проти України назвав п’ятий президент скандальний звіт Amnesty International. Петро Порошенко наголосив, що згідно зі статутом ООН Україна має право на самооборону від агресора.

В етері французького телеканалу LCI лідер “Європейської солідарності” закликав міжнародних журналістів та організації не брати участь у гібридній війні кремля.

“Ця війна є війною безпрецедентною. Таких війн до цього не було. І одним з елементів цієї війни, яка ведеться з 2014 року вже дев’ятий рік, є її гібридний характер. В даному випадку крім прямих дій на фронті є інформаційні диверсії. Коли використовуються політики, яких підтримує або фінансує росія. Це дуже небезпечна загроза. Коли використовуються неурядові організації. Коли використуються засоби масової інформації”, – пояснив Порошенко.

Він наголосив, що в умовах гібридної агресії неурядовим організаціям і журналістам необхідно набагато більш відповідально ставитися до своєї ролі, аби не допускати абсурду, який був у звіті Amnesty International.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Нас не гріє, що там сказано, що росія припускається дуже великих порушень міжнародного права. Це якраз путінській наратив. Бо путінський наратив звучить таким чином: “не все так однозначно”, “треба розібратися”, “винні з обох сторін”. Автор цього в кремлі”, – переконаний політик.

“У мене прохання, використовуючи цей наш ефір, в тому числі й для Франції і для Європи – не вірте цьому, не попадайтеся на цей гачок, відкидайте путінські наративи. Бо так відповідально, як Збройні сили України ставляться до дотримання міжнародного права, дотримання правил і звичаїв війни, ми 100% не маємо прикладів у світі”, – вважає він.

Порошенко нагадав про зафіксоване в статуті ООН право на самооборону.

“Коли на нас напав ворог, ми маємо право боронити свій дім, свої сім’ї, своїх батьків і своїх дітей. У цих умовах, безумовно, заведення путінських наративів через шановні організації, які викликають довіру, є надзвичайно небезпечним. Ми не маємо цього допускати у майбутньому”, – резюмував лідер “ЄС”.

Як повідомляв 5.UA, раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила Україну в порушенні законів війни та створенні небезпеки для мирних мешканців через розміщення військових баз у житлових районах, школах та лікарнях.

В Офісі президента заявили, що Amnesty International бере участь у російській кампанії з дезінформації. Голова українського МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що Amnesty International створює “фальшивий баланс між злочинцем та жертвою”, а міністр оборони Олексій Резніков назвав звіт “свідченням втрати адекватності та способом знищити авторитет” організації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *