Новобранці у російській армії гірше підготовлені, але ще більш жорстокі до цивільних – ISW

рашисти поповнюють свій особовий склад звільненими з в’язниць злочинцями

Експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) констатують, що батальйони російської армії, які складаються з нещодавно мобілізованих, мають гіршу підготовку. Однак у їхніх складах багато злочинців, тому вони відзначаються ще більш жорстоким ставленням до цивільного населення, ніж інші російські “освободітєлі”.

В ISW посилаються на звіт Головного управління розвідки Міноборони України. Там заявляють, що російські війська почали розгортати менш професійні окупаційні сили та посилювати тиск на місцеве населення.

За даними української розвідки, на Херсонщині, зокрема у Голій Пристані, окупаційні війська посилюють тиск на мирних жителів на блокпостах. Своєю чергою в Балаклію перекинули новомобілізований батальйон російських засуджених злочинців.

Аналітики ISW припускають, що цих новобранців могли помилувати в обмін на службу в армії. Після їхнього прибуття серед окупантів “різко зросли” жорстокість, аморальна поведінка та агресивне ставлення до місцевого населення.

Зазначається, що це свідчить про спроби росії мобілізувати якомога більше росіян, незалежно від їхньої придатності до служби.

За інформацією ГУР, між російськими окупаційними підрозділами різних етнічних груп посилюються конфлікти на расовій основі. Це також впливає на безпеку мирного населення на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, відомо, що нещодавно російські силовики застрелили з етнічних мотивів чеченського заступника командира частини в Запоріжжі.

А в Зеленопіллі Луганської області нетверезий окупант за кермом БТР збив електроопору, знеструмивши все місто.

Раніше Генштаб ЗСУ назвав втрати ворожого війська за 166 днів повномасштабної війни. Безповоротні втрати рашистів становлять уже близько 42 640 осіб.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *