російські танки у Львові: у місті провели виставку знищеної та захопленої техніки рашистів (Відео)

Понівечену рашистську техніку привезли з Київщини та Чернігівщини

Переможемо! З такою назвою у Львові відкрили виставку знищеної та захопленої ЗСУ рашистської військової техніки. Танки, артилерійські установки та уламки ракет, які нищили українські міста, виставили в центрі. Як реагували на таку специфічну експозицію містяни – бачила журналістка “5 каналу” Марта Шикула. 

Центральна площа Ринок у Львові перетворилася на воєнний музей. Просто неба, як експонати, виставили трофеї Збройних сил України. Це російський металобрухт, який знищили або захопили під час боїв українські захисники. 

Понівечену рашистську техніку привезли з Київщини та Чернігівщини. Т-72 Збройні сили України розбомбили під час танкового бою на Київщині, а самохідна артилерійська установка “Гвоздіка”, була уражена українською артилерією біля Бучі. Поруч захоплені протитанковий ракетний комплекс “Штурм”, самохідний зенітно-ракетний комплекс “Бук”, а також ракети, якими рашисти били по українських містах. 

“Ідея цієї виставки – це свідчення цих злочинів, які російські окупанти скоювали на нашій території. Триває наше героїчне протистояння російській агресії. Проти нас застосували все, крім ядерної зброї. Якщо зібрати всі зразки техніки, то не вистачило б цієї всієї площі. Все було. Гармати, зброя, артилерія, системи залпового вогню. Україна стала полігоном, де росіяни випробували все, що в них є”, – розповів держсекретар Міноборони України Костянтин Ващенко.

Військовослужбовець збройних сил Богдан нещодавно повернувся з Донеччини – через контузію. Нині прийшов на виставку із сином – показати, що наші воїни роблять із тими, хто зазіхнув на українські землі. 

“Показати сину, що стається, хто з мечем прийде – від меча і помре. Ось що стається з російськими окупантами, які хотіли знищити український народ. Україна зараз воює по повній програмі. Щоб вони горіли в тих танках, як свічки”, – говорить військовослужбовець ЗСУ Богдан.

Повз виставку розбитої ворожої техніки не проходить ніхто. Люди детально оглядають військовий металобрухт і фотографують експонати на пам’ять. Трофеї  викликають різні емоції. Хтось тішиться успіхам ЗСУ, а хтось не стримує сліз та смутку. 

“Зрозуміло що це робота наших збройних сил, це все дуже страшно і це все на нашій землі. Такі виставки повинні бути, дуже прикро, що Німеччина так зреагувала, бо це треба показувати людям, бо це те, з чим росія прийшла на нашу землю, у нашу державу”, – вважає мешканка Львова Оксана.

“Чесно сказати – ніколи не думав, що буду тішитися розбитій техніці. Але я радий. Прогрес є, наші дають добре”, – каже переселенець з Xаркова Валерій.

Символи незламності українців уже бачили в Києві, а також за кордоном. У Чехії, Бельгії та Польщі. Згодом організатори планують показати трофеї в інших країнах Європи та США. Щоби привернути увагу світу до війни в Україні. А також нагадати: Україна є щитом Європи і щоби перемогти ворога, потрібно більше техніки та зброї. 

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Читайте також: Україні є що показати: у Франції відкрилася Міжнародна виставка зброї

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *