€1,5 млрд на військову допомогу Україні – у Копенгагені завершилася конференція донорів (Відео)

Майже три десятки держав пообіцяли надавати Україні фінансову допомогу, озброєння та навчати українськиx військовиx

Півтора мільярда євро на військову допомогу Україні – було зібрано на зустрічі донорів у Копенгагені. Це Конференція північноєвропейських союзників із підтримки нашої держави. Участь у ній взяв і міністр оборони України Олексій Резніков. А також майже три десятки держав. Окрім фінансової підтримки, надаватимуть і іншу допомогу. Це озброєння, допомога в розмінуванні і навчання наших військових. Подробиці знає журналістка “5 каналу” Нонна Стефанова. 

Ніхто не втомився допомагати Україні на шляху до перемоги над росією. У відсутності втоми в підтримці західних держав запевняє британський міністр оборони Бен Воллес. І з ним згодні й інші учасники Конференції північноєвропейських союзників із підтримки України. Вона відбулася у столиці Данії, Копенгагені. Один з головних результатів – півтора мільярда євро допомоги українській державі.  

“26 держав, а також Європейський Союз зустрілися в Копенгагені й надіслали чіткий сигнал: боротьба України – це наша боротьба. Ми стоїмо разом, і стоїмо разом з Україною. Ми суворо засуджуємо брутальний напад росії. І продовжимо підтримувати Україну в її військових потребах”, – заявив міністр оборони Данії Мортен Бодсков.

Участь у конференції взяв і міністр оборони України Олексій Резніков. Він заявив, що задоволений результатами зустрічі, і з оптимізмом дивиться у майбутнє, де українці переможуть агресора. 

“Я задоволений конференцією та її результатами. Багато інформації засекречено, тому я не можу відкрито її обговорювати. Але ми досягли чітких ініціатив і зобов’язань щодо розмінування, домовилися про довгострокову та середньострокову діяльність. Це стосується і виробництва озброєнь. І я радий, що всі ми маємо здоровий глузд і розуміємо, що немає часу на втому. Це марафон, а для марафону потрібна енергія, і основна енергія в цьому випадку – це гроші. Наші партнери знають, що нам потрібне фінансування, і висловили готовність підтримати нас фінансово”, – наголосив Олексій Резніков.

“росія починає програвати у багатьох напрямах. Вони вже програли і навряд чи їм вдасться колись окупувати Україну. Їхнє вторгнення сповільнилося і постійно видозмінювалося до такої міри, що вони зараз насправді зосереджуються лише на півдні та сході, дуже-дуже далеко від так званої спеціальної операції. Три дні тепер перевищили 150 днів, майже шість місяців”, – заявив міністр оборони Британії Бен Воллес.

Фінансова і військова підтримка України триватиме стільки, скільки буде потрібно для захисту від агресора. Ось короткий підсумок: влада країни виділила 110 мільйонів євро на зброю, оснащення та тренування для українських військових. Доправить 130 військових інструкторів до Великої Британії, щоби там навчати українських захисників. Міністр оборони також запропонував провести навчання українських солдатів і в Данії. Обговорюватимуть довгострокове фінансування, навчання українських військових та питання розмінування

росія може спровокувати найбільшу в історії радіаційну аварію на Запорізькій атомній станції, і за фактичними наслідками це може бути ще катастрофічніше, ніж Чорнобиль. А по суті – тим самим, що й застосування росією ядерної зброї, але без ядерного удару. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на Донорській конференції союзників України з країн Північної Європи.  

“Ніхто з нас не зможе зупинити вітер, якщо він нестиме радіацію. Але ми всі з вами разом здатні зупинити державу-терориста. І що швидше ми зупинимо посію, то швидше Європа та світ зможуть знову відчути безпеку”, – наголосив Зеленський.

Захід є фактично продовженням формату, започаткованого під час зустрічей на авіабазі “Рамштайн”. Де понад пів стотні держав домовилися підтримувати Україну, зокрема і надавати їй зброю для захисту суверенітету. 

Нонна Стефанова, Ольга Ковальчук, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на $1 млрд.

Нагадаємо, стало відомо про прибуття до України ще чотирьох установок HIMARS. Також у Міноборони відзвітували про отримання РСЗВ MARS II від німецьких партнерів.

Перші M270 MLRS прибули в Україну 15 липня. Вони вже допомагають на полі бою своїм американським братам HIMARS нищити російських окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *