Нагорода за голову ката: як через фсб можна покарати рашиста (Відео)

Костенко зауважив: може так бути, що і сама фсб допоможе покарати ката

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та командир відділення 503-го Окремого батальйону морської піхоти, історик Іван Костенко обговорили, чи хтось вже відгукнувся на його пропозицію.

Як відомо, Іван Костенко на своїй сторінці у Facebook пообіцяв 5 тисяч доларів за голову ката, який знущався з українського військового.

“Оскільки я – військовослужбовець ЗСУ, то карати ми можемо згідно з законом і нормативними документами. Тобто взяти, передати по інстанціях – і вже наш найкращий суд обере покарання. Але війна – це небезпечне місце, там можна загинути, – снаряд, куля, – тобто не завжди окупант може встигнути потрапити до правосуддя. Так теж буває”, – каже Костенко.

“Щодо відгуків, які з’явилися під публікацією у Facebook. Дуже багато людей прийшло мені кидати одну й ту ж саму картинку взагалі про іншу людину і з іншою інформацією, бо частина хоче показати, що в темі, частина, мабуть, не вміє читати коментарі. Також частина людей почали закидати сторонню інформацію, щоб на іншу людину це перевести, збити з пантелику, хто є хто. Але, наскільки я знаю, Bellingcat зробили про це розслідування нормальне, вони навіть знайшли його номер телефону. Тож будемо сподіватися, що Bellingcat його номером телефону поділиться. Оскільки тріангуляція – дуже цікава штука і працює навіть на території росії, незалежно від того, чи хоче цього фсб, чи не хоче”, – каже морпіх.

Костенко зауважив: може так бути, що і сама фсб допоможе покарати ката.

“Тому що в фсб теж є люди, які люблять гроші. Яким гроші дуже треба. Горезвісна російська корупція, яка грає нам на руку. А зараз у них же розпочалося, там саджають керівників науково-технічних центрів, саджають розробників, виробників, технологів… От коли при сталіні вони почали шукати змову. От і зараз у них така ситуація, зараз вони вже умовно проходять 30-ті роки ХХ століття, і будуть у 20-ті роки повертатися. Хай ідуть”, – каже армієць.

Дивіться повний випуск програми з морпіхом ЗСУ й істориком Іваном Костенком:

Нагадаємо, 29 липня в російських Telegram-пабліках почало поширюватися відео, як окупанти знущаються з військовополоненого в українському камуфляжі. Особу ката змогли встановити

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *