“Я вірю, що він живий!” – родичі азовців з Оленівки встали на коліна, просячи світ вплинути на росію – сюжет (Відео)

Сім’ї вкотре звернулися до світової спільноти з проханням змусити росію дотримуватися Женевської конвенції

“Не дайте їм померти” – у Броварах родичі полонених героїв Азовсталі вийшли на акцію підтримки. Сім’ї захисників Маріуполя вкотре звернулися до світової спільноти з проханням змусити росію дотримуватися Женевської конвенції у поводженні з військовополоненими. Завадити росії провести трибунал над бійцями Азову просили навколішки. Більше бачила коресподентка “5 каналу” Оксана Паращак.

Уже кілька місяців Ольга та Андрій чекають бодай звісточки від рідного сина. Дмитро з побратимами до останнього боронив Маріуполь, а згодом потрапив у полон до росіян. Жінка не стримує сліз, але щиро вірить: її син живий.

“Мій син зараз в Оленівці знаходиться, я хочу щоб весь світ чув, що мій син там, сподіваюся що він та хлопці живі. Ми сподіваємось, що скоро він буде вдома. Ми сподіваємось, що скоро ця війна закінчиться перемогою України. Ми їх чекаємо”, – розповідає мати полоненого Ольга.

П’ять місяців у скорботі за єдиним сином Тетяна. Та поховати його не може й досі.

“Мій син загинув у Маріуполі 25 березня. Але його тіло так і не віддають до цього часу. Хлопці, яких вивели в полон, потрібні нашій державі, потрібні нашим батькам, вони повинні повернутись”, – каже мати загиблого героя України Тетяна.

Близькі та рідні героїв Маріуполя з’їхалися з усієї країни, аби привернути увагу світу до злочинів росії. Побачити обличчя тих, хто до останнього боронив місто Марії та підтримати полонених прийшли сотні містян.

“Ми хочемо докликатися, догукатися до міжнародної спільноти, щоб нас почули, для того щоб з усіх сторін, з усіх країн, з усіх можливих міст тиснули на міжнародний комітет червоного хреста, на ООН, щоб вони дотримувалися своїх зобов’язань, які вони давали; щоб вони дотримувалися вимог Женевської конвенції, щоб вони зобов’язали росію дотримуватися вимог Женевської конвенції у поводженні з військовополоненими”, – розповіла організаторка акції Леся.

Жорстокі сцени російського полону відтворили у перформансі на підтримку азовсталівців. Поставили його не актори – побратимів підтримали бійці “Азову”.

“З нашого міста четверо хлопців у полоні, ми маємо зробити усе можливе, щоб їх звільнити. кожен має хоч шось маленьке робити. Якщо можете – робіть пости у Facebook – найменше, що ви можете зробити. Говоріть про це, бо чим більше буде розголосу, чим більше буде інформації, чим більше ми будемо привертати до цього увагу, тим більше у нас можуть з’являтися шанси, що хлопці повернуться живими.  Я впевнений, що так і буде”, – розповів депутат Київської облради, паралімпієць Олег Іваненко.

У парку нині триває і благодійний ярмарок. А ще тут можна влучити путіну – просто у голову! І водночас бодай трохи допомогти Збройним Силам.

Оксана Паращак, Микола Чеботарьов, “5 канал”

Нагадаємо, полк “Азов” вважає, що удар по колонії, де перебували українські військовополонені, є актом публічної страти, який росія здійснила через безкарність.

Як повідомляв 5.ua, Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих полонених в Оленівці Донецької області.

Нагадаємо, інститут вивчення війни (ISW), реагуючи на вбивство українських військовополонених в Оленівці, зазначає, що пошкодження від пожежі не притаманні принципу роботи HIMARS.

Як повідомляв 5.ua, російські окупанти опублікували прізвища поранених та загиблих полонених, які постраждали внаслідок атаки рашистів на колонію в Оленівці. 

Також, російське посольство в Британії продовжує показувати рівень рашистської дипломатії на весь світ. На цей раз вони на своїй сторінці в Twitter закликали стратити українських військовослужбовців полку “Азов”, які перебувають у російському полоні.

Нагадаємо, патронатна служба “Янголи Азову” підтвердила інформацію про удар по колонії в Оленівці, де утримують полонених полку “Азов”.

Організація з’ясовує імена загиблих і постраждалих через свої канали.

Також, СБУ перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки.

Читайте також: Білецький оголосив “полювання” на причетних до масового вбивства полонених в Оленівці.

Як повідомляв 5.ua, Генштаб ЗСУ підтвердив, що російські окупанти здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл колонії в Оленівці. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *