Медик, а за сумісництвом навідник: СБУ затримала коригувальника ворожого вогню на Одещині (Відео)

За інформацією джерел “5 каналу”, зрадником виявився працівник швидкої

Працював у лікарні Одещини, а за сумісництвом – навідником у ворога. Служба безпеки України затримала чоловіка, якого завербували спецслужби рашистів.

Одесит збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і Тероборони. За інформацією джерел “5 каналу”, зрадником виявився працівник швидкої. 

У своїх доповідях кураторам навідник:

  • надавав точні координати об’єктів оборони на карті;
  • докладно описував стан об’єкта, матеріал, з якого той побудований, призначення та використання військовими, прилеглу територію;
  • інформував про чисельність особового складу та військової техніки на об’єктах;
  • вказував кількість облаштованих укріплень.

“Зібрані відомості зловмисник передавав через закриті канали зв’язку куратору від російських спецслужб, який координував його підривну діяльність. Спілкування з куратором проходило з дотриманням конспірації, бо сам коригувальник, за його словами, уникав “неприємностей у держустанові”, – розповів речник СБУ Антон Дехтяренко.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *