“Я зізнаюся”: журналісти знайшли російських окупантів, що звірствували на Київщині

Авторам вдалося поговорити зі службовцями 64-ї мотострілецької бригади зс рф

російське видання “Важные истории” ідентифікувало імена кількох військових зс рф зі складу 64-ї мотострілецької бригади, що брала участь у вторгненні на територію Київської області. Журналістам навіть вдалося поспілкуватися із двома загарбниками, які причетні до вбивств жителів села Андріївка.

В опублікованому 40-хвилинному матеріалі росіяни Данило Фролкін, Дмитро Данилов, Руслан Глотов та Іван Шепеленко розповідають, як брали участь в окупації частини Київщини, як грабували та вбивали мирних українців, від кого отримували злочинні накази.

Дізнатися імена військовослужбовців вдалося завдяки телефону, який вони вкрали в мешканця Андріївки Макарівського району Київської області, де від кінця лютого і до початку квітня перебувала бригада. Вкраденим смартфоном вони робили фото, позуючи зі зброєю.

Жителі Андріївки також підтвердили, що впізнають загарбників, що мародерили та звірствували в їхньому селі. Після деокупації було знайдено 13 мертвих тіл із кульовими пораненнями та зав’язаними руками.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Поговорити з авторами сюжету погодилися Данилов і Фролкін. Перший зізнався у мародерстві, але заперечує вбивства цивільних. А от другий – визнав, зокрема, що розстріляв мирного мешканця.

“Я, військовослужбовець військової частини 51460, гвардії єфрейтор, Фролкін Данило Андрійович, зізнаюся у всіх злочинах, які я вчинив в Андріївці, у розстрілі цивільного населення, обкраданні цивільного населення, вилученні у них телефонів і в тому, що наше командування не ставить наших бійців, усю піхоту, яка б’ється на передовій, на лінії фронту”, – під запис заявив окупант.

З його слів, “пускати людей у розхід” наказав заступник командира бригади, підполковник Олександр Прокурат.

“Судячи з деталей, які згадує Фролкін, мовиться про вбивство Вадима Ганюка, Віталія Кібукевича та Руслана Яремчука 12 березня. Данило, імовірно, стріляв у Руслана Яремчука. Він не впізнає розстріляного по фотографії, але припускає, що міг багато чого забути через шок. Пізніше Данило показує фото вбитого Яремчука своєму товаришу по службі, який теж був присутнім на обшуках, і той підтверджує, що Фролкін застрелив саме цю людину”, – мовиться в сюжеті.

Показана історія стосується подій лише в одному селі на Київщині, що воно перебувало під окупацією рашистів понад місяць. Проте “таких населених пунктів в Україні були сотні”, вказують автори.

Раніше розслідування “Радіо Свобода” показало, що від 64-ї окремої мотострілецької бригади з хабаровського краю рф, яка брала участь у звірствах під Києвом, – після боїв на фронті “майже нічого не залишилося”.

Нагадаємо, сьогодні на Київщині знайшли ще одне тіло вбитого росіянами чоловіка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *