“Непереможні читання” або книга за донат: як волонтери з Черкас готують подарунок військовим (Відео)

Щоби взяти участь у читацькій акції, треба фото книг виставити в соцмережі з умовами акції та хештегом непереможне читання

10-річний Андрій підготував улюблені книги для участі в акції – книга за донат. Хлопець дуже любить читати і має цілу бібліотеку, якою хоче поділитися.

“Мені найбільше подобаються бойовики, детективи і пригоди. Це дає більше словниковий запас, це цікаво, це розвиває швидкість читання”, – розповідає Андрій.

Першу партію книг Андрій уже відправив поштою підлітку на Черкащині. Донат за нього вніс хрещений батько. Тим часом доки Андрій за пожертви роздає книги, його батьки таким же чином беруть їх почитати.

“З 2014 року іде війна, а з 24 лютого – повномасштабне вторгнення і ми, як усі свідомі українці, хочемо перемоги і всіма силами намагаємось наблизити її, тому робимо максимально все для цього, що можемо зробити родиною і в такий спосіб теж вирішили долучитися, допомогти бійцям”, – пояснює читачка Юлія Кріт.

Книги за донат першою запропонувала у соцмережах Катерина. Каже: не очікувала, що це стане акцією, хотіла лише зробити хорошу справу і допомогти військовим.

“У мене є своя бібліотека, люблю коли все красиво, естетично розставлені книги за видавництвами або за кольорами – всі по-різному це роблять, але вважаю, що книги мають жити своїм життям, насичувати інших людей, надихати, тому мені не шкода, я тішуся, коли віддаю почитати книги, і тішусь, коли можу почитати книги свої друзів”, – каже ініціаторка акції Катерина Молодик.

Допис Катерини побачила Людмила Фіть, вона досвідчена організаторка книжкових фестивалів та різноманітних акцій у Черкасах. Тож взялася рекламувати корисну ініціативу. Акція книги за донат уже пішла в люди.

“Ми не очікували, але до нас звертаються люди з інших міст і запитують: “А можете пересилати поштою?”. Знаю, що в інших містах також запускаються схожі ініціативи, дають читати – ми так і назвали – непереможне читання”, – каже організаторка акції Людмила Фіть.

Щоби взяти участь у читацькій акції, треба фото книг виставити в соцмережі з умовами акції та хештегом непереможне читання. Організатори з донатів за книги планують допомогти черкаським волонтерам зібрати кошти на дрон-тепловізор. Це буде подарунок військовим до Дня Незалежності України.

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаси, “5 канал”

Нагадаємо, що Володимир В’ятрович заявив, що парламент має перекрити вплив “русского міра” на українське книговидання

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *